Podravka Vegeta preko Lokomotive do trofeja u Kupu

Podravka Nebojsa TEJIC Kolektiff

Rukometašice Podravka Vegete osvojile su hrvatski Kup. U velikom finalu Podravka je pobijedila Lokomotivu Zagreb 26:20 i tako po 25. put postala pobjednik tog natjecanja. Bilo je to inače njihovo 16. međusobno finale.

Oba trenera krenula su s udarnim postavama i obranama 6-0. Tina Barišić je s dva pogotka povukla Podravka Vegetu na početku. Lokomotiva je trebala četiri i pol minute da stigne do prvog pogotka. S maksimalno čvrstim obranama, do pogotka nije bilo lako doći ni na jednoj strani. Ipak, Podravka je prva pronašla malo više pukotina u obrani Lokosica i stigla do plus tri u 13. minuti (5:2).

Podravka je bila nekako odlučnija, razigranija s više raspoloženih igračica, posebno na vanjskim pozicijama. Na drugoj strani samo je Stela Posavec uspijevala pronaći put do suparničkih vrata. Plod toga je bio odlazak Podravkašica na pet pogodaka razlike u 18. minuti (9:4). Pokušao je nakon toga trener Lokomotive Nenad Šoštarić s brojnim promjenama, ali nije uspio naći postavu koja bi bila ravnopravna. A Podravka je igrala svoju igru i u 25. minuti pobjegla na velikih šest pogodaka viška (13:7).

Lokomotiva se dakako nije predala. Dapače. S dva pogotka za redom smanjila je zaostatak na četiri pogotka i ostala u priključku za nastavak susreta. Imala je i posljednji napad s igračicom više za dolazak na minus tri , ali nije ga uspjela realizirati, pa je Podravka na predah odnijela lijepih 13:9.

Početak drugog poluvremena obilježila su isključenja. Dva kod Podravke, a tri, od toga dva u isto vrijeme, kod Lokomotive. To je značilo samo jedno, da su treneri zatražili podizanje agresivnosti na najviši stupanj. Lagana nervoza osjetila se na obje strane. U prvih desetak minuta vratarke su napokon došle do izražaja pa smo u tom razdoblju vidjeli samo šest pogodaka, po tri na svakoj strani (16:12).

Prva veća kriza u igri Podravka Vegete pojavila se sredinom drugog dijela. Lokomotiva je kod rezultata 17:14 imala sedmerac, ali ga je sjajna Antonija Tucaković obranila i tako zadržala Lokosice na relativno velikoj udaljenosti za utakmicu s malo pogodaka koju smo gledali.

Premda je Podravka na ulasku u posljednjih deset minuta ponovo otišla na plus pet (20:15), finale još nije bilo odlučeno. Lokomotiva je ponovno zabila dva pogotka za redom i stigla do 20:17. Uz sve to, Podravka je ostala bez Larisse Kalaus koja je dobila treće isključenje i morala na tribinu

Nije to previše uzdrmalo odlično raspoložene rukometašice iz Koprivnice. Mirno su nastavile igrati pogodak za pogodak i na kraju zasluženo slavile s 26:20. Po 6 pogodaka dale su Larissa Kalaus, Andrea Šimara i Tina Barišić koja je izabrana i za prvu MVP Festivala rukometa. Kod Lokomotive najbolja Stela Posavec sa 6 pogodaka. Lena Ivančok je imala 11 obrana.

LOKOMOTIVA ZAGREB: L. Ivančok 11/36, E. Novosel 0/1, L. Burić 0/1, M. Tupek 1/3, A. Malec 1/2, K. Birtić 0/2, S. Posavec 6/7, T. Ćurić 3/5, K. Dramac 4/9, T. Petika 1/5, T. Japundža 3/3, M. Kaluđerović -/-, I. Lisjak 1/2, A. Sedloska -/-, M. Škarić -/-, M. Mehmedović -/-, trener: Nenad Šoštarić

PODRAVKA VEGETA: A. Tucaković 9/23, L. Bešen 1/7, N. Zadravec 3/4, A. Turk 0/2, K. Vuković -/-, I. Stelmakh 1/2, E. Popović -/-, L. Franušić -/-, L. Kalaus 6/8, S. Šenvald 1/1, D. Kalaus 0/2, I. Mrđen 2/2, H. Vuljak -/-, T. Barišić 6/8, A. Šimara 6/6, A. Pandža 1/1, trener: Antonio Pranjić

RUKOMET
Tagged with: