Podravka Vegeta uvjerljivo slavila u najvećem hrvatskom derbiju i stigla na milimetar od obrane titule

Kronikusi

Rukometašice Podravke Vegete dobile su na svom terenu zagrebačku Lokomotivu s 28:23 (16:12) te su stigle na korak od obrane naslova prvakinja Hrvatske.

Koprivničanke su dva kola prije kraja na vrhu ljestvice, s jednakim brojem bodova, ali boljim omjerom pogodaka u međusobnim dvobojima s Lokosicama.

“Cure su pokazale karakter i fizičku spremnost, jer su izdržale zadnjih deset minuta i na kraju nije bilo neke panike,” rekao je nakon utakmice trener Zlatko Saračević.

“Moramo preostale utakmice mirno odigrati do kraja,” dodao je Sarač i zahvalio publici na sjajnoj podršci i cijeloj svojoj ekipi na zalaganju: “Ovaj grad i ova publika zaslužuju imati prvakinje, a to su zaslužile i ove cure!”

Podravku su do pobjede predvodile Dejana Milosavljević s devet i Natalija Čigirinova sa sedam pogodaka, a najbolja u redovima poraženih bila je Larissa Kalaus s osam golova.

Utakmica je imala i humanitarni značaj, ‘Za obitelj Čirković’. Prikupljali su se prilozi za obitelj koja je prije nekoliko tjedana ostala bez kuće u požaru, a Koprivničanci su još jednom pokazali veliko srce i skupili gotovo sedam i pol tisuća kuna.

PODRAVKA VEGETA: Tucaković, Risović (9), Ećimović; Zadravec, Turk 2, Holešova 1, Karlovčan 1, Popović, Milošević 3, Džono, Milosavljević 9, Franušić, Čigirinova 7(5), Ihnjeva 1, Debelić 3, Ježikava 1. TRENER: Zlatko Saračević.

LOKOMOTIVA: Ćurić (2), Pijević (7+3); Boras 4, P. Posavec, Kaselj, Šenvald 1, Šimara, S. Posavec 3(1), Kapetanović, L. Kalaus 8(7), D. Kalaus 2, Čivljak 1, Zeba, Plahinek 1, Glavan 3, Prkačin. TRENER: Nenad Šoštarić.

RUKOMET