Ponovno na treningu: Ne mogu sakriti sreću!

Zlaja Horvat

Život se polako počeo vraćati u normalu, nakon što je krenulo popuštanje mjera uvedenih u borbi protiv svjetske pandemije koronavirusa.

Treninzima su se vratili naši vrhunski sportaši, a dozvolu su također dobili i oni klubovi koji nastupaju u najvišem razredu hrvatskog sporta, od nogometnih i rukometnih pa do košarkaških prvoligaša.

Ponovno su jarunskim jezerom zaveslala braća Sinković, ali i Damir Martin.

Pripremaju se za Europsko prvenstvo u poljskom Poznanju, koje bi se trebalo održati u listopadu ove godine.

U dvoranu se vratio i naš gimnastički prvak Tin Srbić, a s bacačkim treninzima počela je ponovno i Sandra Perković!

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Franko Škugor prvi je hrvatski tenisač koji je trenirao nakon pauze izazvane pandemijom koronavirusa. Franko je odradio trening na zagrebačkim terenima.

”Danas sam odradio lagani uvodni trening. Treba održavati fizički nivo kako bi se izbjegle ozljede na povratku intenzivnijem programu. Drago nam je svima da uopće možemo biti tu. Imam svog trenera u Zagrebu s kojim radim već duže vremena i s njim ću odrađivati treninge doma. Čekamo daljnje informacije, a sada nemamo još točne podatke od ATP-a. Znamo da su u dogovoru s ITF-om i Grand Slamovima oko rasporeda turnira. Nikakvi se detalji još ne znaju.”

Nekoliko tjedana pauze Franko je iskoristio također za treninge: “Treninzi su u ovom periodu bili više kondicijski i u prirodi, provodio sam više vremena kući sa svojima. Drugačiji period od onoga na koji smo navikli ali pridržali smo se svih pravila. Nikome nije lako, ne samo sportašima, već smo svi u istom košu! U početku mi je promjena čak i odgovarala budući da smo u tenisu svi u ludom tempu. Nakon kraja sezone imamo malo odmora i već kreću pripreme, nemamo vremena za te neke stvari životne. Nakon nekog vremena zasitiš se, nisi navikao biti doma. Svi smo željni putovanja i igranja ali okolnosti su takve da treba ostati jak u glavi i izdržati ovaj period.”

U ovom trenutku još se uvijek ne zna kada će započeti turniri i u kakvom obliku. Hrvatski teniski savez u stalnom je kontaktu s vodstvima ATP-a i WTA-a. Dobra je vijest da naši tenisači ponovno mogu graditi formu na terenima.

Na travnjaku su ponovno i nogometaši Dinama…

“Zadovoljan sam. S iščekivanjem i nestrpljenjem dočekali smo današnje treninge i razgovor s igračima. Dijelimo svi te emocije. Ide sve u skladu s planiranim i u skladu s uputama Civilnog stožera kako bismo zadovoljili sve kriterije – da se zdravstveno osiguramo, da su razmaci adekvatni i sve ostalo. Malo je teže tako koncipirati treninge jer postoji vid suradnje gdje igrači trebaju biti blizu, ali prilagođavamo se. Zaželili su se lopte i siguran sam da će to biti svakim danom sve bolje,” poručio je novi trener prve momčadi Igor Jovičević.

“Znam većinom sve igrače, kroz svakodnevni rad, a uz to svlačionice su nam bile jako blizu. Ono što nisam imao privilegiju je raditi s njima. To je jedan drugi vid suradnje. Naša komunikacija i rad bit će svakim danom sve bolji. Upoznat ćemo se još više, a igrači će usvajati iz dana u dan sve taktičke zahtjeve kroz moju komunikaciju koja je sama po sebi za njih nova. Trebat će malo vremena da se naviknu na gestikulaciju, ton, taktičke upute… Ovo nam je super došlo, da faza adaptacije bude što bezbolnija.”


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Nogometaši Dinama sukladno mjerama i propisima nadležnih institucija napokon se mogu vratiti treninzima. Igrači će od danas trenirati u skupinama ‍♂️ U svakoj grupi bit će po pet igrača, uz trenere i fizioterapeute, a treninzi će se odvijati prema uputama nadležnih institucija, uključujući sve potrebne tehničke i organizacijske mjere i propozicije. ➡️ Treninge će po skupinama voditi glavni trener Igor Jovićević, pomoćni treneri Damir Krznar i Alen Peternac, trener vratara Sandro Žufić i kondicijski treneri Ivan Štefanić i Stipe Marina. ➡️ Igrači su podijeljeni u šest grupa i tako će trenirati u narednom periodu, a u trenažnom procesu sudjeluju sljedeći igrači: Tomislav Krizmanić, Bartol Franjić, Izet Hajrović, Petar Stojanović, Mislav Oršić, Tin Hrvoj, Antonio Marin, Josip Šutalo, Joško Gvardiol, Mario Ćuže, Marin Leovac, Bruno Petković, Arijan Ademi, Kevin Theophile-Catherine, Emir Dilaver, Lovro Majer, Marko Đira, Mario Gavranović, Damian Kadzior, Sandro Kulenović, Leon Šipoš, Sadegh Moharrami, Nikola Moro, Luka Ivanušec, Francois Moubandje te vratari Dominik Livaković, Danijel Zagorac i Renato Josipović ⚽️ #dinamozagreb #zagreb #hrvatska #croatia #football Marko Prpić/Pixsell

Objavu dijeli GNK Dinamo (@gnkdinamo)

HT Prva liga mogla bi se vratiti 30. svibnja?

“Hoće li biti 30. svibnja ili ne, zaista ne znam. Moramo biti socijalno osjetljivi. Jedno je želja za treningom i usavršavanjem, a drugo činjenica da problem još uvijek postoji. U Hrvatskoj se stanje malo stabiliziralo, ali u Europi isto još postoje problemi. Pričao sam s bratom koji živi u Španjolskoj i s nekim prijateljima iz Španjolske – nije im do nogometa. Zaista je problematična situacija i moramo biti svjesni da je zdravlje na prvom mjestu. U skladu s civilnim stožerom te ministrima Berošem i Božinovićem slušat ćemo upute i ponašati se tako da bude za nas bezbolnije i bezbrižnije,” zaključio je Jovičević.

S treninzima su počeli i rukometaši PPD Zagreba, no, dvoranu su zamijenili terenom NK Trešnjevka na otvorenom.

DRUŠTVENE MREŽE