Popović: Hladne glave i vruća srca moramo u taj dvoboj!

Hrvatska, trening

Hrvatska košarkaška reprezentacija stigla je u Istanbul gdje će u nedjelju od 20.30 sati po našem vremenu igrati dvoboj osmine finala protiv Rusije.

“To su uglavnom igrači koji znaju kako osvajati trofeje, prvenstveno mislim na igrače koji igraju u CSKA, to su Fridzon, Kurbanov, Voroncevič, uz naravno dva njihova glavna igrača, Mozgova i Šveda. Oni su definitivno jedna kompetitivna ekipa, čvrsta. Poznavajući Ruse nakon pet godina iskustva igranja tamo, znam da su jako karakterni i kroz ovo prvenstvo su pokazali protiv jako kvalitetnih ekipa da mogu odigrati dobro,” najavio je Marko Popović, koji je u Rusiji ostavio dubok trag igrajući za UNICS kazan i Himki, s kojima je osvajao Eurokup.

“Tek smo završili grupnu fazu i sada kada znamo s kim igramo, dva dana trebamo stisnuti, izbjegavati što više ta druženja u hotelu, jer ipak je puno ekipa ovdje, i ja se nadam da ćemo hladne glave i vruća srca ući u taj susret i da možemo do četvrtfinala,” dodao je.

Izbornik Petrović je od prvog dana isticao kako je 10. rujna i osmina finala najvažnija utakmica na prvenstvu i kako se forma tempira za taj dvoboj: “Dan D je 10. rujna, ali Dan D je i 13. rujna, kao i nakon toga ona utakmica u borbi za medalju. Nama je svaki dan bio Dan D, bitan nam je i ‘slobodan’ dan, jer ne smijemo protratiti vrijeme, trebamo se pripremiti. Koncentracija mora biti na visokoj razini da bi se odigrala dobra utakmica protiv Rusa,” naglasio je Popović.

KOŠARKA