Poraz vaterpolista od Rusije: Imat ćemo nešto težeg protivnika u četvrtfinalu

Hrvatska, vaterpolo (4)

Nakon poraza od Rusije rezultatom 14:13 hrvatska vaterpolska reprezentacija je na drugom mjestu skupine  B kvalifikacija za Olimpijske igre.

“Osim jednog gorkog okusa, na sreću ova utakmica nema prevelik značaj za daljnji tijek natjecanja. Kako stvari stoje, imat ćemo nešto težeg protivnika u četvrtfinalu, međutim to sve su to nijanse. Ono što nas brine su padovi u našoj igri, teško se prilagođavamo na ovakav kriterij suđenja, no jednostavno se tome moramo prilagoditi kako nas takve situacije ne bi dovodile do stresa u kojem loše reagiramo. Još kada se uz to veže činjenica da propustimo iskoristiti nekoliko stopostotnih prilika i dovedemo se u situaciju da dobivenu utakmicu na kraju izgubimo,” rekao je Mile Smodlaka, pomoćni trener reprezentacije.

“Teška utakmica koju smo velikom većinom igrali s igračem manje. Tri četvrtine utakmice kontrolirali smo rezultat i tek u četvrtoj izgubili vodstvo, koje na kraju nismo uspjeli izjednačiti. Nažalost izgubili smo utakmicu koju smo mogli dobiti. No glave gore, koncentrirat ćemo se na sutrašnju utakmicu s Nijemcima i potom suparnike koji nas očekuju u četvrtfinalu,” nadovezao se Luka Lončar.

Ovom situacijom Hrvatska je zauzela drugo mjesto u skupini sa šest bodova, dok su Rusi sada na prvoj poziciji sa sedam ostvarenih bodova.

U Ruskom sastavu najviše se istaknuo Mladostaš Harkov s čak pet zgoditaka, dok je u hrvatskom sastavu jedan manje zabio Fatović.

U četvrtak je na rasporedu dvoboj s Njemačkom.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI