Posljednja faza priprema hrvatskih reprezentativaca prije odlaska na Socca Svjetsko prvenstvo: Zna se što znači Brazil u malom nogometu

Socca hrvatska, Vedran Tolić

Manje od deset dana ostalo je najvećeg malonogometnog događaja godine, Socca svjetskog malonogometnog prvenstva, koje će se održati na Kreti u gradu Rethymno od 12. do 20. listopada.

Unutar 40 zemalja sudionica našla se i Hrvatska, koja je već sudjelovala na premijernom izdanju Socca svjetske smotre najboljih, prošle godine u Lisabonu.

”Što se tiče priprema, trenutno je najveći problem okupiti se u punom broju jer dolazimo iz svih dijelova Hrvatske, a svatko ima puno obaveza. Neki od nas smo igrači i treneri u svojim matičnim klubovima, bilo nas je dosta i ozlijeđenih, a tu su i poslovne obveze…

“Međutim, slažemo se i mislim da bi to moglo dobro funkcionirati. Do Krete ćemo napraviti još nekoliko treninga, a u pripremi su nam dosta pomogle i prijateljske utakmice koje smo odigrali s Mađarskom i Slovenijom”, rekao je Karlo Pagadur, hrvatski malonogometni reprezentativac.

Upravo je Pagadur jedan od ‘stare garde’ igrača kojemu je izbornik Kovač i ove godine ukazao povjerenje pa stoga iz prve ruke može usporediti sadašnju momčad s onom prošlogodišnjom.

”Ovogodišnja reprezentacija je malo mlađa od one lanjske. Mislim da su sadašnji dečki fizički spremniji i da bi ove godine mogli biti bolji rezultati nego prošle godine kad smo stigli do osmine finala. Nekoliko nas već je osjetilo čar igranja na ‘velikoj pozornici’ tako da će nam to također biti jedna olakotna okolnost. Ne bi nam ove godine sve trebalo biti toliki stres i nepoznanica”, dodao je.

Podsjetimo, Hrvatska je prošle godine u skupini u prvom kolu doživjela šokantan poraz od Angole, ali je zatim uspjela pobijediti sada aktualne svjetske prvake Nijemce te Indiju. U osmini finala naši reprezentativci odigrali su 2:2 s Poljskom, koji su u daljnji krug natjecanja prošli nakon boljeg raspucavanja tzv. Socca penala.

Ove godine naši reprezentativci u skupini B sastaju se s Brazilom, Kolumbijom, Alžirom i Turskom. Većina od tih zemalja totalna su im nepoznanica, no kažu, ne boje se nikog.

”Zna se što je Brazil u malom nogometu. Ne moram niti pričati o tome. Za ostale protivnike stvarno ne znam. Alžir i Kolumbija prvi put nastupaju i htjet će se dokazati, ali mislim da kao i prošle godine, sve ovisi o nama. Ako ćemo igrati kao onda protiv Njemačke mislim da će se napraviti dobar rezultat, a ako nećemo biti koncentrirani na utakmicu i taktiku može biti svašta, baš kao protiv Angole”, zaključio je Pagadur.

Sve utakmice Socca Svjetskog prvenstva moći ćete pratiti u programu HNTV-a.

(Foto: Vedran Tolić)

IZDVOJENO NOGOMET