Potop u Istanbulu, Rusija razbila hrvatske snove o medalji: Iz godine u godinu se ponavlja ista priča!

Aco, Foto FIBA

Hrvatska košarkaška reprezentacija ponovno je razočarala na velikom natjecanju. Na Europskom prvenstvu zaustavljena je u osmini finala od Rusije, a doživjela je još jedan težak poraz od kojeg ćemo se tko zna koliko dugo oporavljati. Izabranici Ace Petrovića ‘potopljeni’ su s nevjerojatnih 101:78!

Bojan Bogdanović je jedini bio na razini, ubacio je 28 poena uz šut iz igre 10/16.

Dario Šarić je bio katastrofalan s 3/14 iz igre i tek 13 ubačenih poena…

HRVRUS

Rusi su bili raznovrsniji u napadu i nisu imali problema s našom ‘mekanom’ obranom. Sjajni Šved natrpao nas je s 27 poena, Kulagin i Hvostov dodali su po 14 poena. Zubkov je zabio 13 koševa,  a Mozgov deset.

“Teško je sada bilo što reći. Kad dođe nokaut utakmica uvijek ista priča. Danima pričamo kako nas čeka ‘DAn D’, a mi izađemo na teren i primimo 100 poena. Zakazalo je htijenje, volja i ponos…

Izašli smo bez imalo krvi, radili su što su nam htjeli,” rekao je nakon utakmice Bogdanović.

“Zadnji napad u prvom poluvremenu bila je slika i prilika ove utakmice.

Babo je posebno istaknuo: “Dario i ja ne činimo ovu ekipu. Žao mi je što se nismo ‘potukli’ s njima i što nismo napravili koji čvrsti faul u otvaranju utakmice.”

“Žao mi je navijača koji su nas pratili, iz godine u godinu nam se ponavlja ista priča…”

Kapetan Ukić nije bio pričljiv: “Užasna utakmica za nas. U prvom poluvremenu smo se držali, ali na početku su nam napravili seriju na koju nismo odgovorili i to je bila jednosmjerna utakmica do kraja.”

Hrvatska je držala priključak u prvom poluvremenu, ali primljeni koš u posljednjoj sekundi kao da je okrenuo cijelu utakmicu na rusku stranu.

Naši protivnici su izuzetno motivirani ušli u nastavak, sjajnom momčadskom igrom polako su počeli graditi svoju prednost, unositi nervozu u našu momčad i malo po malo hrvatska igra se u potpunosti raspala. Rusi su dominirali trećom dionicom, dobili su je na kraju s uvjerljivih 26:15 te su u završnicu ušli s 15 poena viška.

Ništa se nije primijenilo niti u posljednjoj dionici, ponestalo je volje, energije, ideje među našim košarkašima i stručnim stožerom i još jedan debakl bio je neizbježan…

(Foto: FIBA)

KOŠARKA