PPD Zagreb i Golužin Tatran za Final 4 SEHA Gazprom lige zbog koronavirusa igraju bez gledatelja

Vujović, RK zagreb

Zbog novonastale situacije i preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite i Ministarstva zdravstva o mjerama opreza za odgodu ili ograničenje organiziranih skupova, Rukometni klub PPD Zagreb je donio odluku o odigravanju uzvratne utakmice četvrtfinala SEHA Gazprom lige protiv Tatran Prešova pred praznim tribinama, time ne dovodeći u opasnost zdravlje naših navijača i prijatelja kluba.

Zagrebaši su u prvoj utakmici stigli do prve pobjede u Slovačkoj, no, domaćin kojeg s klupe vodi Slavko Goluža bio je poprilično oslabljen izostankom ponajboljih igrača.

“Igranje utakmice pred praznim tribinama nije ohrabrujuće za nas u situaciji kada igramo jako važne utakmice, poput ove koja nas vodi na Final 4 SEHA lige kada je zaista važna podrška publike. Koncentrirani smo i pažljivi bez obzira na prednost iz prvog susreta jer je ekipa Tatran Prešova kadra upisati pobjedu i u gostima što su pokazivali u nastupima Lige prvaka i SEHA lige. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo još jednom jer bi time bili pravi i istinski sudionici završnog turnira, bez sumnji da smo slučajno odigrali dobru utakmicu u Prešovu. Igrači su zdravi i nadam se da će tako ostati čime očekujem dobru utakmicu,” najavio je trener hrvatskog prvaka Veselin Vujović.

“Završili smo prvo poluvrijeme u Prešovu i sad nas u Zagrebu očekuje drugo poluvrijeme. Ne smijemo ući u utakmicu kao u Prešovu koju nismo otvorili na željen način. Dobro treniramo i uz jako dobru pripremu želimo ono s treninga preslikati na utakmicu koju moramo dobro otvoriti te ju odlučiti na početku kako se kasnije ne bi plašili konačnog rezultata,” najavio je Matej Hrstić.

Prvu utakmicu Zagreb je dobio rezultatom 21:24, a uzvrat se u srijedu u Dvorani II Doma sportova igra od 20 sati.

“Zagreb je u prvoj utakmici dokazao kako je vrhunska ekipa s iskustvom igranja u najvišem razredu Lige prvaka. Želimo pružiti svoj maksimum i u Zagrebu, a bez obzira na rezultat prve utakmice borit ćemo se i tražiti priliku za pozitivni rezultat,” istaknuo je Goluža, legenda našeg rukometa, između ostalog svjetski prvak i dvostruki olimpijski pobjednik, bivši igrač i trener Zagreba te bivši hrvatski izbornik.

Našički Nexe svoj uzvratni dvoboj s Vardarom u Skoplju igra u nedjelju 15. ožujka gdje će pokušati nadoknaditi jedan gol minusa iz prvog dvoboja (30:31)

RUKOMET