Prva veća skupina olimpijaca vratila se u Hrvatsku

Pejčić, Gorša, Gustin, Perec

U Zagreb je s Olimpijskih igara Rio 2016 stigla prva veća skupina sportaša – atletičari i strijelci.

Među njima je najbolja hrvatska streljačica, brončana olimpijka iz Pekinga 2008. i svjetska rekorderka Snježana Pejčić koja je osvojila 12. mjesto u MK pušci trostav 50 m te sedmo mjesto u disciplini zračna puška 10 metara.

Doputovao je i trostruki olimpijac Petar Gorša koji se nije uspio plasirati u finale discipline MK puška 50 m trostav, osvojivši deveto mjesto u kvalifikacijama, te trojka kojoj je ovo prvi nastup na Igrama – Valentina Gustin, Tanja Perec i Marija Marović. Valentina Gustin je 23. u zračnoj pušci, Tanja Perec 29. u MK trostavu, a Marija Marović u disciplini zračni pištolj 10m je 33.

Od deset hrvatskih atletičara koliko ih je na Igrama u Riju, u petak su doputovale maratonke Marija Vrajić i Matea Matošević te preponašica Andrea Ivančević. Marija Vrajić višestruka nositeljica europskih i svjetskih odličja u trkama na 50 i 100km plasirala se na 119. mjesto dok je Matea Matošević, inače pobjednica svjetskoga maratona na 45 km 104. Hrvatska rekorderka na 100 m s preponama Andrea Ivančević je bila sjajna 13.!

Njima je također ovo prvo olimpijsko iskustvo.

U ime hrvatske olimpijske obitelji i u nazočnosti brojnih sportskih suradnika i prijatelja u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb (MZLZ) dočekala ih je olimpijka, pomoćnica glavnog tajnika HOO-a Biserka Vrbek.

OSTALI SPORTOVI