Prvo europsko zlato nezaustavljive braće Sinković u novoj disciplini: Pokazali smo opet pobjednički duh!

Sinkovići, Glasgow

Olimpijski, svjetski i europski prvaci u dvojcu na pariće, naši sjajni veslači Martin i Valent Sinković, osvojili su europsko zlato i u novoj disciplini, dvojcu bez kormilara.

Braća su na stazi u škotskom Glasgowu ciljem prošli u vremenu 6:26.42 minuta, ispred Francuza Valentina i Thephilea Onfroya (6:27.40) i Rumunja Vasilea Cozmiuca i Cipriana Tudose (6:29.39).

Sinkovići su na polovici staze bili treći, 500 metara prije cilja probili su se na drugu poziciju, dok su vrhunskim finišom preuzeli vodstvo i stigli do najsjanijeg odličja.

“Utrka je bila dosta teška, nismo očekivali da će nas toliko dugo vodit Francuzi. Očekivali smo da će na prvih 500 metara izaći ispred, ali na drugih 500 da ćemo već mi njih stizat. Međutim, finiš smo stvarno odradili jako dobro, dali smo sve od sebe, presretni smo sa zlatom i idemo sada trenirati dalje za Svjetsko prvenstvo,”  rekao je Valent, dok je Martin dodao:

“Pokazali smo da možemo imati pobjednički duh i u dvojcu! Mislim da je poslije Luzerna, ovo stvarno super rezultat. Nismo sto posto mogli odraditi sve treninge zbog mojih leđa, tako da je ovo odlično i nadamo se da ćemo biti dobro za Svjetsko, da ćemo pripreme odraditi u potpunosti i vjerujem da ćemo onda imati puno bolje utrke.”

VODENI SPORTOVI