Razočaravajući nastup hrvatske Davis Cup reprezentacije u Madridu: Treba sad proći kvalifikacije i vratiti se u Svjetsku skupinu

hts-mario-cuzic

Hrvatska teniska reprezentacija poražena je bez osvojenog boda i protiv Španjolske te je ostala bez prilike za obranu naslova pobjednika Davis Cupa.

No, to je bilo jasno i nakon ozljede Marina Čilića, otkaza Željku Krajanu i poraza u prvom meču od Rusije.

Protiv domaćina nije nastupio ni Borna Ćorić, koji je otkazao zbog umora, pa je Hrvatska pod vodstvom Franka Škugora bila osuđena na poraz.

Prvo je deveti tenisač svijeta Roberto Bautista Agut pobijedio Nikolu Mektića, koji je uskočio umjesto ‘fizički nedovoljno spremnog’ Ćorića (6:1, 6:3), da bi zatim prvi tenisač svijeta Rafael Nadal rutinski svladao Bornu Goju sa 6:4 i 6:3.

“Nisam se osjećao ugodno s obzirom na to da nisam igrao pojedinačne susrete više od dvije godine. na kraju to i nije izgledalo toliko loše, mogao sam uhvatiti koji gem više, no jasno je da nisam mogao zaprijetiti ovakvom igraču,” priznao je nakon meča Mektić.

Nadal se nije previše ‘oznojio’ jer je odmah nakon pojedinačnog meča zaigrao za svoju Španjolsku i u paru.

“Žao mi je što sam popustio kod tih 4:4, odigrao sam loš gem. Igrao sam do tada dobro, možda sam mogao doći i do tie-breaka. Nisam našao ritam u vraćanju njegovih servisa, šteta što sam u drugom setu kod 3:4 na 0:30 promašio jedan lagan forhend, mogao sam se vratiti u meč,” misli Gojo.

Hrvatska nije stigla niti do počasnog boda, jer su u dvoboju parova Marcel Granollers i Nadal u dva seta svladali Ivana Dodiga i Matu Pavića (6:3, 6:4). Pavić je i dalje bez pobjede za hrvatsku tenisku reprezentaciju…

“Meč je bio na iznimno visokoj razini, odlučilo je par lopti. Imali smo dvije break-lopte kod 3:2 u drugom setu, nismo ih iskoristili, a igrači kao što su Nadal i Granollers takve stvari ne opraštaju, oduzeli su nam servis u dva navrata,” poručio je nakon meča Mate Pavić.

“Nažalost, u ova dva meča u Madridu nam se nije ništa poklopilo, ništa nije otišlo na našu stranu. Bili smo u situaciji u kojoj jesmo – nije bilo Marina, Borna nam se ozlijedio u prvom meču i nije mogao igrati protiv Španjolaca. U takvoj je situaciji teško napraviti neki rezultat. Naš najveći dobitak na ovom turniru je Borna Gojo koji je odigrao odlično protiv Rafaela Nadala i pred kojim je velika teniska budućnost. Trebamo se svi sljedeće godine okupiti u punom sastavu, proći kvalifikacije i vratiti se u Svjetsku skupinu. Vjerujem da će tako i biti”,” zaključio je za kraj ove razočaravajuće madridske priče izbornik Franko Škugor.

(Foto: Mario Ćužić/HTS)

TENIS