Rimac: U ovom trenutku je bitnije da se bavimo sami sa sobom, da postignemo neko zajedništvo

Rimac, KK Cedevita

U šestom kolu B skupine 7Days Eurokupa Cedevita u srijedu od 19.30 sati u Domu sportova igra protiv francuskog Limogesa.

U prvoj međusobnoj utakmici ovih suparnika slavila je francuska momčad (82:66) i hrvatski prvak ima imperativ pobjede ukoliko želi ostati u ravnopravnoj utrci za plasman u TOP 16 fazu ovog natjecanja.

“Definitivno bi bilo poželjno dobiti. Oni isto igraju dosta promjenjivo, slično kao i mi. To su neke od utakmica koje, ako hoćeš ići u sljedeću fazu natjecanja, doma moraš pobijediti. Neće biti lagano. Ni mi nismo najbolji i vidjelo se to u zadnje dvije utakmice. Pokušavamo podići momčad i motivirati igrače. Mislim da će presuditi utakmicu to koja će momčad kvalitetnije odigrati obranu. Napadački potencijal imamo i mi i oni, ali obrambeno obje momčadi dosta kašljucaju. Momčad koje će moći igrati kvalitetnu obranu u kontinuitetu bit će u puno većoj prednosti pobijediti utakmicu”, izjavio je trener Cedevite Slaven Rimac.

Za susret će biti spreman Vitor Benite, koji nije mogao igrati u Beogradu. Pablo Aguilar trenira, ali je i dalje upitan. Neće biti ozlijeđenog Filipa Krušlina, a u sastavu neće biti ni Josh Magette i Augusto Lima.

“Mislim da smo puno veći problem mi sami sebi nego što nam je u ovom trenutku protivnik. Bez obzira koliko gledamo koja je sljedeća utakmica i što se pripremamo za suparnika, mislim da je u ovom trenutku puno bitnije da se bavimo sami sa sobom, da postignemo neko zajedništvo, da svi prihvate te neke obrambene principe i da ih počnu na utakmici izvoditi onako kako bismo htjeli. Mislim da će onda svi skupa biti zadovoljniji”, dodao je Rimac.

Ako nam date još dvije utakmice…

Razigravač Justin Cobbs uoči dolaska Limogesa dosta je optimističan: “Imamo novu grupu igrača, novu filozofiju, novu energiju i novu ambiciju, tako da je važno da izađemo na teren i igramo s intenzitetom i brzo kao što to naš trener želi. Moramo dobro završavati akcije u napadu, igrati s energijom i boriti se. U prvoj utakmici protiv Limogesa nije bilo energije. Loše smo ušli u sezonu, no sada je vrijeme da se podignemo i da preokrenemo stvari. Imamo puno uspona i padova, no do toga dolazi kad momčad ima puno novih igrača. Mislim da kao grupa razumijemo filozofiju našeg trenera i ako nam date još dvije utakmice vjerujem da ćemo biti dobro i da ćemo tada pričati o sasvim drugačijoj Cedeviti.”

Rezultati by SofaScore

KOŠARKA