Ryan Crouser potvrdio klasu ‘pokraj fontana’

Renato Branđolica Zagreb Meeting

Ni osmo izdanje Memorijala Ivana Ivančića, odnosno deveto natjecanje bacača kugle pokraj Zagrebačkih fontana, nije donijelo ništa nova.

Pred tisuću gledatelja okupljenih na bacalištu pokraj Nacionalne i sveučilišne knjižnice, peti puta je pobijedio svjetski rekorder Ryan Crouser i tako pobjegao Tomu Walshu na 5:4 kada je o pobjedama pokraj fontana riječ.

Prva serija bila je u znaku Amerikanaca – Joe Kovacs je otvorio s 21.97 metara, a Crouser s 21.95. U trećoj im se priključio prvo Josh Awotunde s 21.13, pa Tom Walsh s 21.32.

Nick Ponzio se približio vodećima s 21.40, a preko 21 metar je otišao i Europski prvak Filip Mihaljević s 21.09. Vodećem dvojcu se s 21.73 još malo približio Awotunde, ali dalje od trećeg mjesta nije mogao.

A onda je Ryan Crouser u petoj seriji „potegnuo” do 22.19 i riješio pitanje pobjednika, pa je na kraju redoslijed na vrhu bio potpuno identičan onome na Svjetskom prvenstvu u Eugeneu: 1. Crouser, 2. Kovacs, 3. Awotunde, 4. Walsh!

Filip Mihaljević je na kraju bio sedmi u natjecanju u kojem su čak osmorica prvoplasiranih prebacila 21 metar.

“Zadovoljan sam pobjedom u ovoj sjajnoj atmosferi. Moram reći da sam počeo sporo, da sam dugo tražio tehniku, a kada sam je uspio pronaći i baciti pobjedničku daljinu više nije bilo vremena za nadgradnju. No, zadovoljan sam, kraj je sezone, Joe Kovacs bio je nevjerojatan prije neki dan u Zürichu i to je uvijek odličan motiv. Sada razmišljam o novoj sezoni, moj cilj je 23.70, a dugoročno recimo 24 metara, no to je dug put i puno rada u vremenu koje slijedi”, kaže peterostruki pobjednik zagrebačkog mitinga Ryan Crouser.

Zagrepčani su još jednom mogli izbliza vidjeti baš sve najbolje bacače kugle na svijetu, a ta će se tradicija na sad već kultnom bacalištu pokraj fontana zasigurno nastaviti i sljedećih godina.

Foto: Renato Branđolica/Zagreb Meeting

 

OSTALI SPORTOVI