Samo Seligman u finalu Europskog prvenstva, Možnik bez prilike za obranu zlata: “To je sport, to je gimnastika!”

Robert Seligman, gimnastika

Osječki gimnastičar Robert Seligman, plasirao se u finale konja s hvataljkama na Europskom prvenstvu u Bernu! Branitelj zlata na preči, Marijo Možnik, druga je rezerva za finale, a prošlogodišnji finalist na parteru, Andrej Korosteljev, treća rezerva.

“Kao i prošle godine, nisam dobro odradio kvalifikacije, ali onda sam uspio kao deveti ući u finale. Sada nisam imao te sreće, drugi dečki su bolje odradili i na žalost neću imati priliku braniti zlato. Ali, to je sport, to je gimnastika, idemo dalje, okrećem se novim natjecanjima. Prvo sljedeć je Svjetski kup u Anadiji krajem lipnja,” poručio je prošlogodišnji europski prvak.

Robert je imao treći najbolji rezultat kvalifikacija s ocjenom 15,366 čime je izborio svoje čak šesto europsko finale koje je na rasporedu u nedjelju od 10.30 sati.
Na istoj spravi olimpijac Filip Ude pao je na saskoku i završio kao 24. sa 14,133.

“Jako sam zadovoljan svojim nastupom. Sve je ovdje išlo kako smo planirali trener Tomislav Mađarević i ja. Ne mogu biti zadovoljan samo suđenjem, trener kaže da je vježba bila optimalna, ne savršena, ali optimalna. Očekivao sam bod odbitka, ali dobro. Idemo u finalu vježbu sa startom 6.6, dobiti preko 15,500, boriti se za postolje… Ovo je meni najvažnije natjecanje ove sezone,” izjavio je Seligman, dok je Ude dodao:

“Razočaran sam, ali s jedne strane je ovo bio i nekakav logički pad jer u zadnjih tjedan dana jako me mučio taj saskok. Dođem do kraja vježbe, imam snage, ali jednostavno, blokira me. Ništa, ova dva mjeseca do Olimpijskih igara u Riju poraditi na tom saskoku i općenito na vježbi i nadam se da će sve biti OK.”

Možnik(14,500 bodova) i Korosteljev (14,633) u igri za finale bili su do posljednje dvije rotacije, no, na kraju su ispustili priliku da se drugu godinu za redom bore za medalju. Također prošlogodišnji finalist na parteru, Tomislav Marković, pogriješio je na trećoj dijagonali i završio na 68. mjestu sa 13,500 bodova.

“Odradio sam vježbu od 6.4, pucali smo na najjače, ali dijagonalu na kojoj nisam pogriješio mjesec dana, sada jesam. Ne mogu si ništa zamjeriti, treninzi su stvarno bili dobri, prvi put sam na natjecanje došao potpuno spreman, ali na žalost, dogodio se kiks koji me koštao sigurnog finala. Ipak, ovo mi je pokazatelj da sam u vrhu i da u budućnosti mogu nešto napraviti,” istaknuo je Korosteljev.

OSTALI SPORTOVI