Sandro Sukno najbolji na svijetu, čak četiri zlatne Barakude u sedmorki godine!

Sukno, totalWaterpolo

U izboru portala Total Waterpolo za najboljeg vaterpolista svijeta u protekloj sezoni izabran je hrvatski kapetan Sandro Sukno!

Lider hrvatske reprezentacije i član talijanskog Pro Recca Sandro Sukno tako je naslovu svjetskog prvaka i MVP-a finalne utakmice ove godine pridodao i titulu Total Player 2017 i pobjedu u jedinom svjetskom izboru ove vrste.

U nezavisnom žiriju sastavljenom od vodećih trenera i sportskih novinara, čak 10 od 13 svjetskih trenera odabralo je upravo Sandra kao najboljeg igrača. Među njima su i izbornik Mađarske Tamas Martz te izbornik Srbije Dejan Savić, koji je naglasio kako je Sukno odigrao ‘vanzemaljsko’ svjetsko prvenstvo u Budimpešti.

Važnost ovog priznanja leži u činjenici da je žiri činilo 13 najcjenjenijih sportskih trenera i osam nacionalnih vaterpolskih portala. Sukno je do priznanja došao u uzbudljivom nadmetanju sa srpskim reprezentativcem Andrijom Prlainovićem, dok je treće mjesto zauzeo mađarski vratar Viktor Nagy.

Sve glasove članova žirija možete pogledati na službenoj stranici izbora na portalu Total Waterpolo.

Uz najboljeg igrača, izabrana je i najbolja sedmorka svijeta u kojoj su se našla čak četiri naša reprezentativca. Sandru su se pridružili najbolji centar svijeta Luka Lončar, ubojiti ljevoruki napadač Xavi Garcia te Andro Bušlje kao najbolji branič. Najbolju sedmorku upotpunjuju Andrija Prlainović te Mađari Viktor Nagy i Marton Vamos.

TotalSeven

Projekt Total Player 2017 je i humanitarnog karaktera, pa će tako sponzor projekta Keel proizvesti unikatnu liniju vaterpolske opreme s potpisom Sandra Sukna koja će biti darovana sportskom centru M. Nascimento iz siromašnog predgrađa Sao Paola u Brazilu. Centar već godinama uspješno, u vrlo skromnim uvjetima, pruža priliku djeci da se maknu s ulice te kroz vaterpolo pronađu novi put u sportskoj i akademskoj zajednici.

“Jako mi je drago zbog nagrade Total Waterpola i želim posebno naglasiti segment koji se odnosi na darivanje nerazvijenih vaterpolskih sredina s obzirom da je našem sportu svaka promocija dobrodošla,” izjavio je Sukno u pobjedničkom govoru!

VATERPOLO VODENI SPORTOVI