Šarić promašio šut za pobjedu u Ljubljani: U petak igramo bez Bojana i Darija, Roko će dobiti svoje prve minute

Slovenija, Hrvatska, HKS

Hrvatska reprezentacija upisala je svoj prvi poraz na pripremama za EuroBasket, u Ljubljani je Slovenija upisala minimalnu pobjedu 74:73.

Dario Šarić imao je posljednji napad za slavlje, ali lopta nije prošla kroz obruč.

Šibenčanin je predvodio Hrvatsku sa 16 koševa i 13 skokova, Dragan Bender je dodao 13, a Bojan Bogdanović 12 poena.

U petak slijedi još jedna utakmica Hrvatske i Slovenije koja je zatvorena za javnost.

“Nismo bili pravi. Ostaje žal… U drugom poluvremenu smo izgledali malo tromo, malo umorno, no mislim da je sve to dio nekakvog repertoara. Došli smo ovdje da podignemo formu prije EuroBasketa, ali eto…

Imamo još nekih sedam dana da se pripremimo i da budemo pravi“, dodao je Šarić nakon utakmice.

Hrvatska Europsko prvenstvo otvara protiv Mađarske 1. rujna u rumunjskom Cluju.

“U treću četvrtinu smo ušli previše relaksirano, osjećali smo se nekako superiorno, komotno na utakmici. Na njihovu agresiju nismo dobro odreagirali i tih pet minuta se negativno odrazilo na aspektu rezultata. Međutim, sve ostalo, povratak natrag, profil je trening-utakmice koja nam je trebala. U petak igramo bez Šarića i Bogdanovića jer želim dati priliku apsolutno svim igračima i Roko će po prvi puta uzeti svoju minutažu. Još imamo sedam dana do službenog početka utakmice. Normalno je da je onaj mini ciklus oduzeo igračima svježinu, prije svega Bogdanoviću i Šariću, ali vjerujem da će kroz sljedećih par dana to sve sjesti na svoje,” poručio je izbornik Petrović. (Foto: Marin Sušić, HKS)

KOŠARKA