Šebetić propušta Euro, počela završna faza priprema, stigao i Duvnjak: Zdrav sam i jedva čekam!

Duvnjak, Karačić, HRS

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila se u Zagrebu i započela s posljednjim dijelom priprema za Europsko prvenstvo koje zajednički organiziraju Austrija, Norveška i Švedska, od 9. do 26. siječnja.

Naša nacionalna izabrana vrsta trenirat će do 7. siječnja u Poreču, gdje će i odigrati dvije pripremne utakmice na Croatia kupu, u subotu protiv BiH (16.50 sati) te u nedjelju u istom terminu protiv Katara.

Izbornik Červar morao je uputiti naknadni poziv Josipu Vekiću, članu PPD Zagreba, koji je uskočio umjesto ozlijeđenog Luke Šebetića.

“Nažalost, Luka Šebetić je obnovio ozljedu ramena koju je imao već ranije. Riječ je o ozljedi hrskavice zadnjeg dijela ramena, koji će operativnim zahvatom trebati ukloniti. Bit će to tzv. artroskopska toaleta ramena. Sljedećih par dana ne smije trenirati i nakon toga trebalo bi izvršiti zahvat,” pojasnio je liječnik reprezentacije Krešimir Rotim.

“Jako mi je žao što se to dogodilo i neću igrati na Europskom prvenstvu. Prije sedam godina imao sam istu ozljedu. I vratio sam se. Ne sumnjam da ću to napraviti i sada. Klub mi je već dopustio da mogu napraviti operaciju u Zagrebu. Upravo su mi potvrdili da će se operacija obaviti u četvrtak. Nije se lako s tim pomiriti, ali tako je to u životu i sportu. Sasvim sigurno bit ću najveći navijač dečkima i nadati se da mogu otići do kraja,” poručio je Šebetić.

Reprezentacija je napokon kompletna, jer su se priključili i igrači iz njemačke Bundeslige, kapetan Domagoj Duvnjak, Željko Musa, Marino Marić, Marko Mamić i Ivan Martinović, koji će ozljedom Šebetića dobiti još više prilike pokazati svoj talent.

Nažalost, zbog ozljeda Euro neće vidjeti niti Lovro Mihić, a pripreme je propustio i mladi Fran Mileta.

“Grupa izgleda lakša na papiru, ali to nije tako, mislim da je jako nezgodna i da su jako teške utakmice. Kao i svake godine, ponavljam da je prva utakmica najteža, ova s Crnom Gorom. Ja sam zdrav i jedva čekam početak,” poručio je Duvnjak.

Na popisu su Marin Šego – Montpellier HB, Matej Ašanin – RK PPD Zagreb, Zlatko Horvat – RK PPD Zagreb, Vlado Matanović – RK Gorenje Velenje, David Mandić – RK PPD Zagreb, Valentino Ravnić – RK PPD Zagreb, Željko Musa – SC Magdeburg, Marino Marić – MT Melsungen, Marin Šipić – RK PPD Zagreb, Domagoj Duvnjak – THW Kiel, Marko Mamić – HC Leipzig, Josip Šarac – RK Celje Pivovarna Laško, Matej Hrstić – RK PPD Zagreb, Luka Cindrić – Barcelona, Igor Karačić – PGE Vive Kielce, Luka Stepančić – MOL – PICK Szeged, Josip Vekić – PPD Zagreb, Ivan Martinović – HC Hannover – Burgdorf.

Mjesto na Euru izborit će 16 hrvatskih rukometaša.

(Foto: HRS)

RUKOMET