Šego: Nema opuštanja! Stepančić: Ovo je samo još jedan korak prema onome što želimo

Šego

Hrvatski rukometaši proslavili su ulazak u polufinale Europskog prvenstva i u ponedjeljak se već vraćaju svojim obvezama. Nakon ispunjenja velikog cilja Červaru i njegovim izabranicima preostaje nastavak borbe za prvo mjesto skupine u Beču i sasvim izgledno izbjegavanje Norvežana u okršaju za finale u Stockholmu.

Nedjelju je reprezentacija iskoristila za posjetu Hrvatskom domu u Beču, gdje je pozdravila tamošnju iseljeničku zajednicu, družila se s mladima iz kluba Cro Vienna te zahvalila na velikoj podršci s tribina, bez koje sigurno ne bi bilo fanatičnog povratka u utakmicu i spektakularnog preokreta protiv Njemačke.

Idući suparnik je Češka, koju je Hrvatska dobila pet puta, a jedini poraz doživjela davne 1995. na Islandu.

U posljednjem dvoboju Hrvatska je dobila Čehe s minimalnih 28:27 i tako osvojila ‘utješno’ peto mjesto na Euru pred svojim navijačima u Zagrebu.

“Vidjet ćemo kakvo je zdravstveno stanje svih igrača, imamo još dvije utakmice u Beču, i u jednoj smo prednosti jer smo osigurali nastup u polufinalu. Međutim, moramo se resetirati, opet ispočetka, jedan zadatak smo ispunili,” poručio je u najavi izbornik Červar.

Češka je u Austriji dobila Sjevernu Makedoniju i Ukrajinu, a izgubila od Austrije, Španjolske i Bjelorusije.

“Dojmovi su se slegli. Iznimno smo sretni i zadovoljni. Nije izgledalo bajno tijekom cijele utakmice, ali smo pokazali karakter i razveselili hrvatski narod,” naglasio je promuklim glasom jedan od junaka, Marin Šego.

“Bilo je lijepo zaspati i lijepo se probuditi, uz saznanje da smo u polufinalu. No, još nismo ništa napravili i ovo je tek jedan korak prema našem cilju,” istaknuo je Luka Stepančić.

Hrvatska je od neovisnosti bila i svjetski prvak i olimpijski šampion, ali zlato na Europskom prvenstvu nikad nije osvojila.

“Svaka loša predstava ili poraz bi unijeli nepotrebnu nervozu i narušila ovu atmosferu koju gradimo od prvog dana. Španjolsku moramo dočekati s novom pobjedom i onda se boriti za prvo mjesto,” dodao je Luka.

“Nema opuštanja, igramo u svakoj utakmici na pobjedu pa će tako biti i sa Češkom,” jasan je Šego.

Rezultati by SofaScore

RUKOMET