Seligman i Ude priželjkuju medalju na Euru, Možnik se raduje novom nastupu u Osijeku, Hrvatska uskoro domaćin SP-a

Osjeti Gimnastiku

Prije nešto malo više od dva mjeseca započela je još jedna gimnastička sezona, ali pred našim reprezentativcima tek su sada najveći izazovi – Europsko prvenstvo u rumunjskoj Cluj Napoci od 19. do 23. travnja te predstavljanje pred domaćom publikom na Svjetskom gimnastičkom kupu u osječkom Gradskom vrtu 20. i 21. svibnja.

Prvo na redu je Europsko prvenstvo na kojem će hrvatske boje braniti Robert Seligman koji se raduje nastupu: “Europsko prvenstvo i medalja u Rumunjskoj cilj je ove sezone uz, naravno, nastup na Svjetskom kupu u Osijeku gdje priželjkujem zlato.”

“Imam dobar osjećaj za ovo prvenstvo. Bez obzira što smo svi posljednja dva tjedna poprilično potreseni zbog nesreće našeg prijatelja Tomislava Markovića, vjerujem da ćemo dati sve od sebe da ovo natjecanje odradimo i za njega. Posljednjih tjedan dana trenirao sam zajedno s Filipom Udeom u Nacionalnom centru Aton, to mi je puno pomoglo i spreman idem u Cluj. Volio bih da se ponovi ona Lausanna 2008. i da Filip i ja ponovo zajedno budemo na postolju,” poželio je konjaš Seligman.

U Cluj Napoci će nastupiti olimpijac Filip Ude, koji vjeruje kako će obojica naći svoje mjesto na postolju u disciplini konj s hvataljkama.

“Nikada nisam otvorio tako dobro sezonu kao ove godine. Dva finala i bronca su i više nego dobra potvrda da sam spreman. Promijenio sam vježbu u odnosu na prošle sezone, idem u Cluj odvježbati je od početka do kraja, pa ćemo vidjeti što će mi to donijeti,” rekao je naš srebrni olimpijac.

Naš tim na ovom natjecanju broji sedmero vježbača i to Ana Đerek, Robert Seligman, Filip Ude, Matija Baron, Leonardo Kušan, Tin Srbić i Anton Kovačević.

“Dečki i cure su nas razmazili svojim odličnim rezultatima na najvećim prvenstvima, pa sve što nije medalja u javnosti se doživljava kao neuspjeh. Vjerujte, svaki ulazak u finale je veliki uspjeh. Posljednjih 10 godina naša gimnastika ima ogroman uzlet, a za to su zaslužni upravo naši sportaši. Unatoč nedovoljno dobroj infrastrukturi oni su se uspjeli nositi sa svjetskim velesilama,” istaknuo je prvi čovjek Hrvatskog gimnastičkog saveza, Stevo Tkalčec danas na konferenciji za medije u coworking prostoru HUB385.

“Imamo trend osvajanja medalja na europskim i svjetskim prvenstvima zato je naš cilj i ovaj put visoko podignut. Očekujemo dva finala i jednu medalju. Sve što će biti ispod toga, neće biti dovoljno dobro, a sve iznad toga biti će fantastično. Vjerujem da nikome od reprezentativaca nije lako posljednjih dana s obzirom na sve što se događalo s njihovim kolegom Tomislavom Markovićem, ali Tomi je danas uspješno prošao operaciju. Svi smo uz njega, baš kao što sam siguran da će on biti uz nas slijedećih dana u Cluju. Bit će naš najveći navijač,” dodao je Mađarević.

Nakon natjecanja u Rumunjskoj hrvatski gimnastičari dolaze u Osijek gdje će im se pridružiti i Marijo Možnik: “Nijednom do sada nisam izostao s osječkog natjecanja. To je zbilja za mene posebno mjesto, a ove se godine nadam još jednoj medalji u čemu će mi pomoći odlična dvorana i publika.“

“Iskreno, mrvicu mi je žao što neću nastupiti u Cluju, moje kolege iz kluba ZTD Hrvatski Sokol, Tin Srbić i Anton Kovačević u ovom trenutku su bolji od mene i ponosan sam što će preča s njima biti u odličnim rukama!”

Za odličnu organizaciju pobrinut će se tim na čelu s Vladimirom Mađarevićem, direktorom Grand Prix Osijek 2017. Žito Challenge Cupa, koji kaže kako će Osijek ove godine iznova ugostiti brojne svjetske i olimpijske pobjednike iz čak 38 zemalja sudionica.

Slično mišljenje dijeli i predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza, Stevo Tkalčec: “Ovo je jedna velika promocija našeg sporta. Poruke koje dobivamo iz Svjetske gimnastičke federacije ukazuju na to da bi nam prepustili i organizaciju Svjetskog prvenstva u gimnastici, ali mi idemo korak po korak tako da se veselimo i ovogodišnjoj odličnoj organizaciji kupa u Osijeku.“

“U Osijek nam dolaze gimnastičari i gimnastičarke iz rekordnih 38 zemalja sa svih kontinenata. Niti jedan turnir iz serije SK ove sezone ne može se pohvaliti takvom brojkom. U četiri dana vrhunskog sportskog spektakla moći će se na jednom mjestu vidjeti niz olimpijskih, svjetskih i europskih medaljaša. Čeka nas stvarno jak turnir,” poručio je direktor natjecanja Vladimir Mađarević.

Reprezentacija za EP u Cluju
Ana Đerek (greda i parter)
Robert Seligman (konj s hvataljkama)
Filip Ude (konj s hvataljkama)
Matija Baron (konj s hvataljkama)
Leonardo Kušan (konj s hvataljkama)
Tin Srbić (preča)
Anton Kovačević (preča)
Treneri: Vladimir Mađarević, Igor Križimski, Lucijan Krce, Ratko Jovanović, Tigran Gorički i Miroslav Končarević
Suci: Boris Čulin, Damir Fotak i Julija Ljubančić
Vođa delegacije: Vladimir Mađarević

OSTALI SPORTOVI