Seligman u finalu Melbournea: Ispunio sam prvi cilj, sad sam još motiviraniji

Trener Vladimir Mađarević i Robert Seligman

Robert Seligman plasirao se u finale Svjetskog gimnastičkog kupa u Melbourneu! Hrvatski reprezentativac je u kvalifikacijama konja s hvataljkama zauzeo sedmo mjesto s ocjenom 14,133, dok je Filip Ude nastup u Australiji završio na 21. mjestu sa 10,866 bodova.

Melbourne je jedan od posljednja tri turnira s kojih se bodovi računaju kao kvalifikacijski za Olimpijske igre u Tokiju, a uoči ovog turnira Seligman drži deveto, a Ude deseto mjesto.

“Ispunio sam svoj prvi cilj, iako, moram reći da je bilo iznimno teško,” javio se iz Melbournea Robert Seligman.

“Unatoč problemima s jet lagom, dao sam svoj maksimum i uz nešto više sitnih pogrešaka dobio ocjenu 14,133 što je jedna od mojih nižih ocjena. Ali, danas je bilo dovoljno za ulazak u finale. Pokazalo se da je finale očekivano, kako smo i najavljivali, iznimno jako, poput SP-a. Ali, ja ću dati sve od sebe, sada sam još motiviraniji. Imam dva dana pripremiti se za finale, pojačati startnu ocjenu s ovih kvalifikacijskih 5,9 na 6,1 i u koliko prođe sve kako želim, nadam se ocjeni oko 14,700 ili 14,800 i borbi za medalju. Jako sam sretan što sam poslije ovako dugog puta i stresnih nekoliko dana treninga, punih iščekivanja, uspio plasirati se u ovako značajno finale,” poručio je Osječanin.
Filip Ude danas je imao prvi nastup nakon više od pola godine i operacije noge u kolovozu.

“Na žalost, nisam uspio napraviti vježbu. Sve mi je bilo nekako… kao da ruke nisu bile moje. Sada, je li to od aklimatizacije, od toga da stvarno dugo nisam natjecao… Svejedno, stvarno sam sretan što sam se vratio gimnastici i što mogu ponovno natjecati. Vježba je bila dosta loša, tako da tu nemam komentara. Dobro sam bio spreman, dobro sam trenirao, ali jednostavno nije išlo,” rekao je Filip Ude.

Finale konja s hvataljkama u Melbourneu na rasporedu je u subotu.
Rezultati kvalifikacija – konj s hvataljkama:
1. Stephen Nedoroscik (SAD) 14,600
2. Saeedreza Keikha (Iri) 14,400
3. Vladislav Poljašov (Rus) 14,300
4. Kohei Kameyama (Jap) 14,300
5. Joshua Nathan (VB) 14,233
6. Fu Lie Tan (Mas) 14,200
7. ROBERT SELIGMAN (HRV) 14,133
8. Thierry Pellerin (Kan) 14,100

21. FILIP UDE (HRV) 10,866

KOŠARKA