Sesar: Anzulović je priliku na klupi Hrvatske trebao dobiti i ranije, zaslužio je to svojim radom!

Sesar

Josip Sesar ikona je hrvatske košarke i uspješnu igračku karijeru nastavio je odličnim trenerskim radom u KK Gorica, koja je ove sezone u drugoligaškom društu upisala sve pobjede, kolo prije kraja natjecanja, te se ekspresno vratila među hrvatsku klupsku košarkašku elitu, u društvo Cedevite, Cibone, Zadra, Splita ili Šibenika.

“Krenuo sam stepenicu po stepenicu. Počeo sam raditi u omladinskom pogonu, vodio sam momčadi kroz A2 ligu, vodio sam juniore, vodio sam seniore. Iskreno, moram reći kako mi se ne žuri. Meni ovdje odgovara atmosfera, odgovara mi i Velika Gorica kao grad. Dobio sam veliko povjerenje, ali mislim kako sam ga i opravdao, zajedno s igračima, i smatram da smo napravili dobar posao. Trenerska karijera je takva da nikad ne znaš svoju sudbinu. Nekoliko slabijih utakmica ili mjesec dana lošije forme mogu presuditi treneru.”

Ako nastavi s dobrim rezultatima teško će ga biti zadržati u Velikoj Gorici: “Ne zanosim se pobjedama. Kako se bude razvijao moj put, tako će biti. Nemam neko opterećenje, mislim kako sam trenerski još uvijek mlad, mogu još uvijek puno napredovati. Ako dođe neka ponuda, onda ćemo o tome razmišljati. “

“Meni je europska košarka uzor, gledam euroligaške utakmice. Sa svim trenerima s kojima sam radio pokušao ‘uzeti’ nešto što sam smatrao dobrim. Naravno, od mog prvog trenera Boška Pepsija Božića pa do Dražena Anzulovića koji će sad biti izbornika pa do Spahije i do Repeše s kojim sam dugo radio. Naprimjer, obožavam gledati Fenerbahče i ove sezone posebno Žalgiris, to su dvije ekipe koje igraju jako lijepu košarku.”

Sesar ima i uspješan komentatorski angažman i poznat je kao netko tko ‘nema dlake na jeziku’.

Analizirao nam je trenutnu situaciju u hrvatskoj košarci i dolazak novog izbornika, Dražena Anzulovića.

“Mislim kako je on tu priliku i ranije trebao dobiti. Zaslužio ju je svojim radom. Iako, dolazi u jako nezahvalnom trenutku, može se reći u najlošijem trenutku za nekog trenera. Reprezentacija je u jako lošoj rezultatskoj situaciji, ali on je to hrabro preuzeo i mislim da ima znanje i da ima dobar stil. Mislim kako Hrvatska neće izgledati loše i da se ne bismo trebali plašiti za rezultat u ovim kvalifikacijama. Treba vidjeti što će se dogoditi s NBA igračima. Mislim kako je Šarić jedini siguran, a Hezonja i Bogdanović imaju klauzule u ugovoru i upitan je njihov nastup. Nadam se da će se oni odazvati, kako će se napraviti dobar rezultat i da ćemo se kvalificirati na Svjetsko prvenstvo.”

Sesar naravno prati i sjajne nastupe naših košarkaša u najjačoj ligi svijeta: “Šarić je već sada ‘igrač’ i to više ne može nitko osporiti. Znali smo svi da je Bogdanović odličan, vrhunski strijelac, ali način kako je odigrao ovu seriju protiv Clevelanda pokazuje kako je kompletan igrač. Moramo biti sretni da imamo dva takva košarkaša i još kad im se priključe mladi Žižić, Zubac i Bender mislim kako je svijetla budućnost pred nama.”

“Bitno je kako će oni ‘kliknuti’ s novim izbornikom i bitno je da mu damo bezrezervnu podršku, i njemu i igračima kako bi se napravio taj iskorak. Vjerujem kako će s tim igračima i neka medalja doći uskoro,” optimističan je oko budućnosti hrvatske reprezentacije.

Za ‘savršenu sezonu’ KK Gorica mora u posljednjem kolu na domaćem terenu svladati Podravac iz Virja.

“Pozivam sve ljubitelje košarke i sporta u Velikoj Gorici da u nedjelju svrate na utakmicu i pozdrave i čestitaju našim igračima ovaj odličan rezultat i povratak u HT Premijer ligu. Nadam se kako će biti odlična atmosfera i kako ćemo na pravi način proslaviti ovaj naslov prvaka i plasman među prvoligaše,” poručio je dobro raspoloženi Sesar.

KOŠARKA