Shza izborila svjetsko finale u Parizu: Cijelo iskustvo je bilo nevjerojatno

SHZA_photo-tomislav moze010

Nevjerojatno regionalno finale Red Bull Dance Your Style natjecanja za plesačicu Shza je značilo pobjedu te put na svjetsko finale u Pariz krajem godine.

Najbolji plesni battleovi Red Bull Dance Your Style ovog su vikenda zapalili Zagreb i dvorište SC-a pretvorili u pravu gradsku pozornicu. Dan je bio u znaku genijalnih plesnih pokreta i regionalnog natjecanja u kojem su snage odmjerili plesači iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i BiH. Ukupno 16 plesača iz Hrvatske natjecalo se do posljednje četvorke koja je s četvorkama iz Srbije, Slovenije i BiH nastupila u regionalnom finalu i pokazala svoje umijeće u street danceu i različitim stilovima.

Posebnost ovog natjecanja je što su plesači to morali učiniti na nepredvidljivu glazbenu pozadinu, a dok je plesni podij gorio, što od vrućine ljeta, što od pokreta, publika je bila upravo ta koja je svojim glasovima određivala tko ide dalje.

Kroz četiri sata bilo je bitno pokazati individualnost, osobnost, umijeće usklađivanja pokreta s nepredvidljivim ritmovima, kao i improvizacije te borbe jedan-na-jedan, a naposljetku i oduševiti publiku koja je cijelo vrijeme motrila najbolje i odlučivala tko ulazi u finale.

Red Bull Dance Your Style ovako je predstavio potpuno novi koncept koji je opušten, dinamičan, bez profesionalnih sudaca i bez ograničenja u glazbenom i plesnom smislu, ali je pred plesače postavio izazove o kojima će se još dugo pričati. Gotovo tisuću ljudi prošlo je kroz dvorište SC-a ne bi li podržali ovu kombinaciju glazbe i street dancea. Showman Riđi iz grupe High5 vodio je program za koji je glazbu birao DJ Sani iz Washingtona, dok su u pauzama nastupali Matija Cvek u pratnji gitarista i beatboxera, kao i Usce, pobjednik Red Bull RapLike i njegov MC.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Red Bull Dance Your Style regionalno finale u tijeku… @tinakadoic #redbulldanceyourstyle

Objavu dijeli Red Bull Croatia (@redbullhr)

Nakon opakih borbi u polufinale su ušli Anis, Shza i Bloo iz BiH, te Nachos iz Slovenije. Njihove vještine i glasovi publike doveli su u finale Shzu iz BiH i Slovenca Nachosa, a na kraju je u najnapetijem trenutku dana pobjeda mogla ići u samo jedne ruke, a to je zaslužila genijalna Shza.

“Nemam riječi, cijelo iskustvo je bilo nevjerojatno. Ne mogu vjerovati koliku sam podršku dobila ovdje u Zagrebu i jednostavno sam presretna”, rekla je Melisa poznatija kao Shza.

Sljedeći korak je globalno natjecanje pa Shza 12. listopada putuje u Pariz na prvo svjetsko finale Red Bull Dance Your Style natjecanja i ultimativni street dance događaj koji će se dogoditi u kulturnom središtu La Grande Halle de la Villete.

“Shza i ja smo jedno drugome danas pokazali poštovanje na plesnom podiju. Nije bilo nimalo jednostavno, ali mi je drago da ona putuje u Pariz. Cijela regija se okupila oko ovog natjecanja i na jednom mjestu, a to je nešto što bi trebalo potaknuti cijelu dance zajednicu da češće učini isto”, dodao je drugoplasirani Nace Novak iz Slovenije, poznatiji kao Nachos.

DRUŠTVENE MREŽE