Simon: Apsolutno imamo rezervi u svim segmentima igre, u iduće tri utakmice ćemo pokazati koja je naša prava snaga!

Simon, Foto FIBA

Hrvatsku košarkašku reprezentaciju, nakon dvije uvodne pobjede nad Mađarskom i Rumunjskom i praktički osiguranog plasmana u osminu finala, od 16.45 sati po našem vremenu očekuje dvoboj s Crnom Gorom.

Naši južni susjedi neugodna su ekipa, za klasu bolja od naših dosadašnjih suparnika…

Smatra to i Kruno Simon, jedan od naših najkorisnijih igrača reprezentacije!

“Mislim da su ove dvije prve utakmice stvarno bile zagrijavanje i da ne treba toliko gledati unatrag. Čeka nas prva prava utakmica protiv ekipe koja je čvrsta, koja je dobra i onda ćemo vidjeti gdje smo.”

“Ove dvije prethodne utakmice smo igrali s ekipama za koje smo znali da ćemo pobijediti na kraju, no to se pokazalo Hrvatima u svim sportovima, da nije bilo lako, a mi smo samo nastavili tradiciju. Treba se okrenuti toj utakmici koja nas čeka protiv Crne Gore. Imaju jednog NBA igrača i sigurno imaju ogromnu kvalitetu. Bit će jako teška utakmica, ali vrijeme je da mi pokažemo svoje pravo lice i da odvedemo tu utakmicu na naš mlin.“

Osmina finala je na rasporedu 10. rujna u Istanbulu i od tada će Hrvatska morati biti prava, ako želi do same završnice i borbe za medalje: “Apsolutno da ima još rezervi u svim segmentima igre, to se vidi nakon pet minuta svake utakmice. Ali kažem, ove tri utakmice koje nas očekuju do kraja ovog prvog dijela natjecanja će pokazati gdje smo i koja je naša prava snaga. Tek nakon te tri utakmice ćemo zapravo moći reći u čemu smo najslabiji, što nam je snaga i što trebamo popraviti do Istanbula.“

Potencijalni suparnici u borbi za četvrtfinale su nam Rusija, Latvija, Turska, Srbija, Belgija ili Velika Britanija.

“Prvenstvo je dugo i nije smak svijeta i da izgubimo od Crne Gore ili Španjolske, opet su u onoj drugoj grupi svi podjednaki i opet nema nikakve garancije. Sve će se svesti na tu jednu ili dvije utakmice, a tada odlučuje puno faktora, na neke možeš utjecati, na neke ne.”

Protiv Španjolske u Cluj-Napoci igramo u utorak od 16.45 sati, a protiv Češke u četvrtak od 13.30 sati.

“Španjolci su po meni najbolji na ovom prvenstvu. Kad igraš sa Španjolskom je drukčiji mentalitet, nego kad igraš s Mađarima ili Rumunjima. Za mene sada počinje turnir. Plasirali smo se u osminu finala i sad kreće borba za pozicije.”

(Foto: FIBA)

KOŠARKA