Simon dolazi na Zadar Basketball Tournament: Posebno me veseli što ću igrati jedan turnir u Hrvatskoj

Simon, Foto FIBA

Hrvatski košarkaški internacionalac Krunoslav Simon zaigrat će na Zadar Basketball Tournamentu sa svojim Anadolu Efesom. Na turniru, koji se u dvorani Krešimir Ćosić igra od 18. do 21. rujna, turski će klub zaigrati s ruskim Himkijem, njemačkom Albom Berlin te domaćinom KK Zadrom. Zadarski turnir nosi epitet najkvalitetnijeg pripremnog turnira u Europi, a turska momčad shvaća ga priliku za testiranje svojih mogućnosti.

‘’Jako se veselim turniru u Zadru. Mi dolazimo tamo ozbiljno igrati, kao uostalom i druge momčadi. Mislim da ćemo se čak i kompletirati dotad i igrati u punom sastavu. Drago mi je što ću igrati jedan turnir u Hrvatskoj, to me posebno veseli,” izjavio je Kruno Simon i dodao: “To je ujedno i dobra prilika za KK Zadar da vidi gdje stoji u odnosu na neke od najboljih momčadi u Europi!”

Kruno je u Anadolu Efesu od 2017. godine, a nedavno je i produžio ugovor do 2021. Efes je u protekloj sezoni prvi puta nastupio u Final Fouru Eurolige, a u finalu ih je zaustavio CSKA Moskva. Turska momčad za novu sezonu ima velike ambicije i u Euroligi i u domaćim natjecanjima, a kako bi ih ostvarili tijekom ljeta su se pojačali nekim novim imenima.

‘’Nakon ozljede Moermana, kojeg neće biti do siječnja, potpisali smo sa Singletonom, s njim i Dunstonom dobivamo širinu. Naravno da je neki interni cilj otići korak dalje nego prošle sezone, ali nije lako s našim budžetom biti stalno među najboljim momčadima. Sada se pojavio i Himki, tu su i neke momčadi koje se žele osvetiti za prošlu sezonu i sigurno nas očekuje težak posao,” zaključio je Kruno.

ZDBT organizira tvrtka S-Event. Uzbudljivi košarkaški dvoboji i visoka tehnička razine organizacije oduševit će ljubitelje košarke iz cijele Europe. Turnir će pratiti i bogat popratni program kao što je Kids’ Day na kojem će zadarski mališani zaigrati uz svoje košarkaške idole, a koji će se 21. rujna održati na zadarskom Forumu.

(Foto: FIBA)

KOŠARKA