Sinkovići i trener Bralić optimistično kreću u predolimpijsku sezonu: Imamo jasne ciljeve!

Sinkovići, Bralić

Martin i Valent Sinković novu međunarodnu veslačku sezonu otvaraju na prvom natjecanju Svjetskog kupa u bugarskom Plovdivu, od 10. do 12. svibnja.

Prošle godine, u disciplini dvojac bez kormilara, Sinkovići su postali i svjetski i europski prvaci, a ove godine cilj je obraniti naslove i ujedno se kvalificirati na Olimpijske igre koje se održavaju iduće godine u Tokiju.

“Imamo jasne ciljeve i ne možemo si dopustiti padanje, moramo stalno biti u svjetskom vrhu. Ne treba ‘a priori’ biti prvi, ali rezultatski, vremenski i plasmanski moramo biti konkurentni. Završne pripreme uvijek napravimo maksimalno i vjerujemo da će se to i vratiti,” rekao je trener Nikola Bralić.

Na prvom Svjetskom kupu u Plovdivu najveća konkurencija bit će im Rumunji Marius-Vasile Cozmiuc i Ciprian Tudosa koji su prošlogodišnji svjetski viceprvaci.

“Pravu formu ćemo vidjeti na natjecanju, ali što se tiče treninga odradili smo sve na najbolji mogući način i nije bilo ozljeda, što je najvažnije. Zadovoljni smo i trener i mi, a očekivanja su velika. Svjetski doprvaci će biti na lokaciji, tako da je dobra konkurencija i odličan test za nadolazeću sezonu,” rekao je Valent Sinković.

“Ciljevi su boriti se za zlato na Svjetskom prvenstvu. Kroz utrke ćemo vidjeti je li to realan cilj ili nije, ali nadamo se da ćemo to i ostvariti. Uvijek idemo maksimalno, svako natjecanje nam je važno i ne štedimo se nikad! Vremenski uvjeti diktiraju puno toga, potreban je dobar vjetar i povoljna staza, ako se ikad posloži sigurno ćemo ići i na svjetski rekord u ovoj disciplini,” rekao je Martin Sinković.

Na regatu su se prijavile posade iz 24 zemlje u kojima se natječe više od 300 sportaša.

Prva utrka na rasporedu je 10. svibnja, polufinale je dan kasnije, također u jutarnjem terminu, a finale je u nedjelju 12. svibnja oko 10.48 sati.

(Foto:  John Pavlish)

VATERPOLO VODENI SPORTOVI