Sinkovići se vraćaju treninzima, Europsko prvenstvo zakazano za listopad: Život nam se vraća u normalu

Sinkovići

Nakon odgađanja Europskog prvenstva u veslanju 2020. u Poznanu, Poljska, kao posljedica globalne pandemije COVID-19, nastavljen je pregled opcija dostupnih za organiziranje ovih događaja. Europski veslački odbor i organizacijski odbor pažljivo prate ukupnu zdravstvenu situaciju radi sigurnosti i zdravlja veslača, a nakon savjetovanja s ključnim dionicima, uključujući ankete s federacijama članicama, donijeli su odluku da će se Europsko prvenstvo u veslanju održati od 9. do 11. listopada 2020. godine. u poljskom Poznanu.

“Napokon su donijeli odluku za Europsko prvenstvo i nakon dugo vremena, otkad su svi događaji otkazani imamo neki datum za koji se možemo pripremati pa nam se u tom smislu život vraća u normalu. Sad ćemo napraviti plan i program s trenerom Bralićem da se pripremimo za to EP i mislim da će nam to jako dobro doći jer ćemo imati za nešto trenirati cijelo ljeto što će nam u konačnici pomoći i za Olimpijske igre. Sada s nestrpljenjem čekamo da krenemo na vodu i nadamo se da ćemo uskoro moći veslati,” rekao je Valent Sinković.

“Bojali smo se da bi ove sezone mogli ostati bez ijednog velikog natjecanja, ali imat ćemo EP i to nas jako veseli. Do sada smo trenirali jako dobro, održavali smo formu, nismo znali za što se spremamo, sada barem to znamo. Jedva se čekamo vratiti na vodu, nadamo se kroz par dana da ćemo dobiti odobrenje i da ćemo se vratiti na Jarun. Želja je krenuti veslati, raditi kilometre za EP i tamo se pokazati u najboljem svjetlu,” rekao je Martin Sinković.

Europski veslački odbor i organizacijski odbor odredili su 31. srpnja 2020. kao rok za konačnu odluku o postupanju nakon što su procijenili najnoviji status situacije COVID-19. Također će u suradnji sa Svjetskom veslačkom organizacijom nastaviti pregledavati najnovije informacije i smjernice Svjetske zdravstvene organizacije i odgovarajućih državnih tijela.

VODENI SPORTOVI