Sinkovići srebrom u Lucernu osvojili naslov ukupnih pobjednika Svjetskog kupa: Nizozemci su ovaj put stvarno bili bolji, moramo izvući pouke

Sinkovići

U finalnoj utrci dvojaca na pariće u švicarskom Lucernu, braća Sinković osvojili su drugo mjesto s vremenom 6:06.53 zaostavši 1.94 sekunde za posadom Nizozemske. Treće mjesto zauzela je posada Irske s vremenom 6:08.53.

Unatoč pobjedi Melvin Twellaara i Stefana Broeninka, Martin i Valent ukupni su pobjednici regate Svjetskog kupa.

“Naravno da smo željeli biti prvi, ali moramo čestitati Nizozemcima koji su danas bili bolji. Moramo izvući pouke, iz poraza se uvijek može najviše naučiti. Predstoji nam najvažniji dio sezone, pripreme na Perući i onda Svjetsko prvenstvo. Tamo će biti puno jača konkurencija, očekujemo još Francuze, Talijane, Amerikance, tako da će biti jako puno dobrih posada,“ rekao je Valent Sinković

“Iskreno čestitamo Nizozemci, koji su danas stvarno bili bolji. Sada slijede pripreme za Svjetsko prvenstvo i nadamo se da ćemo tamo biti oni stari, da ćemo biti na svojoj razini i da ćemo slaviti. Mislim da to možemo i idemo trenirati dalje kako bi se poboljšali i sve to ostvarili,“ rekao je Martin Sinković.

Sestre Jurković u B finalu zauzele su 4. mjesto s rezultatom 7:14.28 minuta. Ispred Josipe i Ivane Jurković našle su se posade Čilea (7:09.09), Nizozemske 2 (7:11.84) i Češke (7:12.40).

“Nismo pretjerano zadovoljne, ali u ovom trenutku to je sve što možemo. Druge posade su bile bolje, mi malo slabije, ali takav je sport. Sada nam treba dobar odmor da se malo oporavimo i onda natrag na pripreme na Peruću da radimo i težimo ka cilju,“ rekla je Josipa Jurković

“Nećemo tugovati ni žalovati. U ovom trenutku smo dale sve što smo mogle. Iz kojeg razloga nije ispalo onako kako smo zamislile, ne znam, ali imamo jako veliku motivaciju za Svjetsko prvenstvo i znamo da ćemo tamo doći spremnije nego ikad u životu i pokazati svima tko su sestre Jurković,“ dodala je sestra Ivana.

Braći Sinković i sestrama Jurković te ostalim našim veslačima sada slijede pripreme na Perući gdje će brusiti formu za Svjetsko prvenstvo koje se održava u Beogradu od 3. do 10. rujna.

VODENI SPORTOVI