Sjajna Hrvatska krenula pobjedom nad Azerbajdžanom: Odigrali smo obranu na razini savršenstva

Olimpijac FC

Hrvatska futsalska reprezentacija pobjedom je otvorila kvalifikacijski turnir Elitnog kola u Osijeku i napravila važan korak prema željenom plasmanu na Svjetsko prvenstvo.

Pod vodstvom izbornika Stankovića, Hrvatska je odličnim nastupom te pogocima Perića na početku i Jelovčića kraju utakmice svladala Azerbajdžan te osvojila prva tri boda u Skupini C.

“Mi smo očekivali ovako težak susret, svi u futsalu znaju da Azerbajdžan nema veze s Azerbajdžanom, to je iransko-azerbajdžanski Brazil. Stoga smo očekivali upravo ovakav dvoboj, ali u većem smo dijelu bili dominantni, iako su oni došli iz druge jakosne skupine, a mi i iz treće. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu, uključujući i obranu na razini savršenstva, te smo zasluženo pobijedili. Ne znam je li Azerbajdžan ikada završio utakmicu bez postignutog pogotka, no odigrali smo maksimalno, bez prevelike širine, a već u četvrtak imamo novu utakmicu te se moramo odmoriti i ponoviti ovakvu partiju protiv Slovačke. Nema više slabih reprezentacija, svatko može pobijediti svakoga, i ne smijemo ući prepotentno u taj ogled, nego moramo biti vrhunski kako bismo mirno dočekali subotnji okršaj s Rusijom,” rekao je nakon utakmice izbornik Mato Stanković, piše hns-cff.hr.

U drugoj utakmici prvog kola svjetski su doprvaci Rusi uvjerljivo svladali Slovačku (7:1), a u drugom kolu Hrvatska igra upravo protiv Slovačke, u četvrtak 30. siječnja s početkom u 20 sati. Utakmca s Rusima na rasporedu je u subotu.

“Slijedi nam Slovačka, a najteže je igrati utakmice u kojima smo unaprijed pobijedili, tada nas uvijek dočeka neko iznenađenje. Međutim, mi smo vrlo iskusna momčad, svi imamo puno utakmica za klubove i reprezentaciju u svojim nogama, i mislim da nećemo podcijeniti Slovačku. Znamo da su Slovaci dobri i kvalitetni, ali smatramo da smo ipak na razini iznad njih,” dodao je vratar Žarko Luketin.

Hrvatska: Luketin, Jelovčić, Perić, Novak, Postružin; Primić, Matošević, Jurlina, Bajrušović, Martinac, J. Suton, Horvat, L. Suton. Izbornik: M. Stanković.

Kvalifikacije za SP, Elitno kolo, Skupina C:
1. Rusija 3
2. Hrvatska 3
3. Azerbajdžan 0
4. Slovačka 0

(Foto: Olimpijac F.C.)

NOGOMET