Skelin: Jedva čekamo početak! Šakić: Znam dosta Rumunja, misle da su bolji od nas!

Zadar, Foto HKS

Hrvatska košarkaška reprezentacija u petak od 18 sati na zadarskom Višnjiku igra dvoboj kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Rumunjske.

Nakon uvodna dva poraza pred izabranicima Ivice Skelina imperativ je pozitivnog rezultata…

“Svaka je utakmica podjednako važna. Imamo dvije utakmice na domaćem terenu, prva je protiv Rumunjske. Gledali smo ih kroz njihove prve dvije utakmice koje su odigrali u Italiji i na domaćem terenu protiv Nizozemske. Radi se o jednoj manje poznatoj ekipi, neki igrači su igrali protiv nas prošlo ljeto na EuroBasketu, neke poznajemo, neki su novi. Napravili smo skauting. Ovih smo dana radili i na našoj taktičkoj pripremi. Nismo imali previše vremena kao ni druge ekipe. Energija je dobra, momci su pozitivni, rade dobro, atmosfera je super i jedva čekamo da utakmica počne,” najavio je izbornik koji je odradio kojih će 12 igrača igrati u petak.

Hrvatsku će predstavljati Ante Delaš, Dominik Mavra, Fran Pilepić, Karlo Uljarević, Darko Planinić, Željko Šakić, Luka Žorić, Luka Babić, Miro Bilan, Ivan Buva, Filip Krušlin i Hrvoje Perić.

Marko Popović i Rok Stipčević zbog ozljeda neće biti u sastavu, ali se očekuje kako bi do ponedjeljka i dvoboja s Nizozemskom (20 sati) i oni trebali biti spremni.

“Uvijek je najžešći protivnik onaj sljedeći, u ovom slučaju je to Rumunjska, a onda ćemo se koncentrirati. Što se tiče atmosfere, Zadar je najkošarkaškiji grad. Žao mi je što nisu osvojili Kup, sigurno bi to utjecalo da bude jedna dobra atmosfera, ali vjerujem da ćemo ju imati na Višnjiku,” najavio je Perić.

Šakić igra u Rumunjskoj: “Oni sigurno neće ovdje doći s bijelom zastavom i sigurno da oni imaju neku svoju šanse i normalno, pošto ih dosta znam, misle da su bolji od nas. Jednostavno mi moramo dati sve od sebe u ove dvije utakmice da bi se vratili na pravi put. Nadam se da su dečki toga svjesni i normalno, moramo dati sve od sebe da pobijedimo ove dvije utakmice.“ (Foto: HKS)

FIBA Svjetsko prvenstvo 2019, kvalifikacije:
1. Italija 2 2 0 0 0 155:134 4
2. Rumunjska 2 1 0 0 1 145:143 3
3. Nizozemska 2 1 0 0 1 136:136 3
___
4. Hrvatska 2 0 0 0 2 125:148 2

KOŠARKA