Slavlje rukometaša u Opatiji prije puta u Rio: “Dobro je da imamo još posla”

Duvnjak

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Sloveniju 22:20 u posljednjoj pripremnoj utakmici prije odlaska u Rio de Janeiro na Olimpijske igre.

U sjajnoj atmosferi male dvorene u Opatiji izabranici Željka Babića stigli su do željenog rezultata, ali još uvijek ne mogu biti zadovoljni prikazanom igrom.

Izbornik je najavio kako će Hrvatska morati poraditi na protoku lopte u napadu te još nekim segmentima igre, prije svega u realizaciji, za što još ima sasvim dovoljno vremena prije početka prve utakmice.

Babić će u Rio voditi već najavljeni sastav, očekuje potpuni oporavak Kozine i dokapetana Horvata te se nada kako ozljeda zgloba Luke Stepančića nije ozbiljnije prirode, jer bi to stvarno bio veliki udarac za ionako zdravstvenim problemima načetom nacionalnom izabranom vrstom.

Hrvatski rukometaši u nastavku susreta su imali i pet golova viška, no, ispustili su stečenu prednost. Ipak, u neizvjesnoj završnici, prednjačili su Duvnjak i Karačić te Pešić na vratima i Hrvatska je u dobrom raspoloženju zaključila pripreme u domovini.

“Imamo dobar tim koji će ispuniti potencijale kada bude trebalo. Vidljivo je da smo spori te neprecizni u napadu. Turnir je daleko i dobro je da imamo na čemu raditi. Ovako ćemo imati bolji fokus. Nedostajalo je danas agilnosti i brzine, a najviše lakih golova. Zato je i rezultat bio takav No, nisam zabrinut. I drugi imaju svoje probleme,” poručio je Babić.

Reprezentativci u Brazil putuju 29. srpnja, a po dolasku u Rio još ih čeka zatvorena utakmica protiv Njemačke prije samog početka rukometnog turnira.

Hrvatski rukometaši u skupini su na Olimpijskim igrama s Francuzima, Danskom, Argentinom, Tunisom i Katarom, s kojim otvaramo turnir 7. kolovoza.

RUKOMET