Slavonski aduti na Socca završnici: Vukovar i Vinkovci priželjkuju titulu prvaka Hrvatske

Socca, Foto Vedran Tolić

Završnica Socca prvenstva Hrvatske odigrat će se u subotu, 4. srpnja u Nogometnom centru Zlatna Lopta na zagrebačkom Žitnjaku, a 12 malonogometnih momčadi iz svih krajeva Hrvatske borit će se za titulu najbolje ekipe u državi koja će imati prilike otići na prestižnu Socca malonogometnu Ligu prvaka.

Slavoniju će ove godine predstavljati dvije ekipe: Auto servis Crnaić iz Vinkovaca te Restoran Nada iz Vukovara.

”Momčad se sastoji od igrača iz Vinkovaca, Županje i okolnih sela. Mislim da bi mogli proći grupu, a za dalje ćemo vidjeti. Nećemo si postavljati prevelika očekivanja jer kao ekipa ne igramo često zajedno iako se svi znamo. Socca kao sport čini se jako zanimljiv. Jedva čekamo doći u Zagreb i zaigrati. Također bi nam mnogo značilo otići na Ligu prvaka. Gledali smo malo kako je to izgledalo prošle godine i oduševljeni smo. No, idemo korak po korak”, rekao je Filip Cerovski iz vinkovačkog sastava Auto servis Crnaić.

Socca, Jaman, Foto Vedran Tolić

Ekipa iz Vinkovaca lani je s drugim igračima bila viceprvak Hrvatske te je već iskusila igranje na Ligi prvaka. Jedan od tih igrača bio je i Danijel Jaman koji je ove godine odlučio zaigrati za drugi slavonski adut, Restoran Nada Vukovar.

”Kostur ekipe ostao je isti kao i prošle godine iako igramo za drugu momčad. Primarni cilj nam je napad na prvo mjesto, sve ostalo bi za nas bio neuspjeh. Prvenstvo će vjerojatno biti puno jače nego prošle godine, ali spremni smo na sve i očekujemo ponovno dosta jakih utakmica”, iskren je bio Jaman, koji je opisao i doživljaj igranja na Ligi prvaka:

”Za nas je to bilo prekrasno iskustvo. Osim igre, sklopili smo tada mnoga poznanstva i prijateljstva, a s igračima MNK Sasina koji su također igrali na Ligi prvaka i dalje smo u kontaktu i pratimo njihov rad. Bilo bi lijepo ponovno zaigrati na tom prestižnom natjecanju”.

Ipak, ekipi Restoran Nada Vukovar zasigurno će nedostajati Marin Ležaić, koji će zbog zdravstvenih razloga morati preskočiti natjecanje. Inače, Ležaić je bio najbolji strijelac lanjske završnice Prvenstva Hrvatske koji je zbog svog talenta pozvan i u redove reprezentacije koja je Hrvatsku predstavljala na prošlogodišnjem Socca svjetskom malonogometnom prvenstvu na Kreti.

Završnica Prvenstva Hrvatske zbog pandemije koronavirusa odigrat će se bez publike i uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Utakmice grupne faze bit će dostupne putem livestreama na www.malinogomet.hr, a završnica će se moći pratiti na Hrvatskoj nogometnoj televiziji (HNTV).

U ždrijebu, 12 ekipa uvršteno je u četiri skupine po tri sastava, a prva momčad iz svake skupine proći će u polufinale.

SKUPINA A
Zagreb
MNK Bjelovar
Therapyroom

SKUPINA B
Štefan-Kumrovec
Auto servis Crnaić Vinkovci
Križevci

SKUPINA C
VIlla Vrsar
Sobe apartmani Zagreb
CB Sloboda Varaždin

SKUPINA D
Vukovar Restoran Nada
CB Kapelica Trpači Cestica
Petgrad Koprivnica

Socca malonogometno PH – Raspored utakmica (4. srpnja)
09:00, MNK Bjelovar – Zagreb
09:35, Križevci – Štefan-Kumrovec
10:10, Therapyroom – Zagreb
10:45, Sobe apartmani Zagreb – CB Sloboda Varaždin
11:20, MNK Bjelovar – Therapyroom
11:55, Križevci – Auto servis Crnaić
12:30, CB Kapelica Trpači – Petgrad
13:05, Villa Vrsar – CB Sloboda Varaždin
13:40, Vukovar Restoran Nada – CB Kapelica Trpači
14:15, Auto servis Crnaić – Štefan-Kumrovec
14:50, Petgrad – Vukovar Restoran Nada
15:25, Villa Vrsar – Sobe Apaartmani Zagreb

16:30 – Polufinale 1 (A-B)
17:30 – Polufinale 2 (C-D)
18:45 – Utakmica za treće mjesto
19:55 – Finale

(Foto: Vedran Tolić)

NOGOMET