Slišković i Jaganjac završili na tribini

Slišković, HRS

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar iznenadio je odabirom 16 igrača za prvi krug Svjetskog prvenstva.

Iako je prije početka priprema često spominjao kako mu je mjesto lijevog vanjskog deficitarno, odlučio je na tribine Olimpijske dvorane u Münchenu poslati dva topnika koji igraju upravo na toj poziciji, mladog Halila Jaganjca i Ivana Sliškovića.

Hrvatska je tako ostala na Damiru Bičaniću, koji je naknadno pozvan prije nekoliko dana te na Alenu Blaževiću, obrambenom ‘specijalcu’.

Jasno je kako će Domagoj Duvnjak igrati lijevog beka, no, pomalo je neshvatljivo kako se Červar tako lako odrekao dva igrača koji mogu probiti suparničku obranu dalekometnim šutevima s više od devet metara.

Vratari su Marin Šego i Ivan Stevanović, krila su Zlatko  Horvat, Ivan Vida te Manuel Štrlek i David Mandić, kružni napadači su Željko Musa, Krešimir Kozina i Marin Šipić, dok su vanjski igrači, uz Bičanića, Blaževića i kapetana Duvnjaka, Luka Cindrić, Igor Karačić te Luka Stepančić i Jakov Vranković.

Hrvatska Svjetsko prvenstvo otvara u petak od 18 sati protiv Islanda, a odmah u subotu igra protiv Japana (16.30 sati). Idući suparnici su Makedonija 14. siječnja (18 sati), Bahrein 16. siječnja (18 sati), a zadnju utakmicu u skupini na rasporedu je okršaj s aktualnim europskim prvakom Španjolskom, 17. siječnja u 20.30 sati.

Tri najbolje ekipe idu u drugi krug u Köln, gdje se ‘križamo’ s tri najbolje reprezentacije iz skupine A, koju čine svjetski prvak Francuska, domaćin Njemačka, Rusija, Srbija, Brazil i ujedinjena Koreja. Prva i druga momčad osigurat će mjesto u polufinalu, koje se igra 25. siječnja u Hamburgu. Finale je u danskom Herningu 27. siječnja.

(Foto: HRS)

RUKOMET