Slovenija u Rijeci nadigrala Mršićevu Hrvatsku: Individualna rješenja nikad ne donose dobre stvari

Mršić, HKS

Hrvatska košarkaška reprezentacija poražena je u prvom pripremnom dvoboju sa Slovenijom.

U Rijeci su gosti slavili s uvjerljivih 94:80 (20-21, 26-19, 30-18, 18-22).

U hrvatskom dresu najviše su se iskazali i po 11 poena upisali Miro Bilan (7 skokova) i Željko Šakić (9 skokova, 6 asistencija), a dvoznamenkast je bio i Mario Hezonja s 10 poena, 4 skoka i 3 asistencije.

HKS

“Bile su to dvije različite utakmice. Prvih 17-18 minuta je to bilo solidno. Da smo pogodili zicere i slobodna bacanja s malo boljim postotkom, imali bi i desetak poena prednosti. Međutim, posljednje dvije minute druge četvrtine i treća četvrtina su usmjerili utakmicu. Slovenija je tu odigrala dosta dobro. Mi smo bili nepovezani, bez dobrih odluka u napadu i nismo držali dobar raspored. Razbili smo se u nekim segmentima, pokušavali s individualnim rješenjima, a to nikad ne donosi dobre stvari. No, početak je i prva utakmica. Dva igrača koja su danas dosta igrala i koja su imala bitnu ulogu, vidi se da nisu uigrani s ostatkom ekipe i na tome trebamo raditi,” istaknuo je izbornik Veljko Mršić.

Hrvatska sa Slovenijom igra ponovno u petak, ali u Ljubljani.

Kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre igra se u Splitu od 29. lipnja, Hrvatska dan kasnije igra s Brazilom Ace Petrovića, a 1. srpnja protiv Tunisa.

Polufinale se igra 3. srpnja, finale je dan kasnije, a samo pobjednik će izboriti Tokio.

(Foto: HKS, Ante Drozdek)

KOŠARKA