Bliže se borba za trofej Socca prvaka Hrvatske

Socca

Nogometni centar Zlatna Lopta na zagrebačkom Žitnjaku i ove će godine biti domaćin završnice Socca Prvenstva Hrvatske u malom nogometu. U Zagrebu ćemo tako 26. i 27. lipnja gledati okršaje najboljih amaterskih malonogometnih klubova iz svih krajeva Lijepe naše koji će se boriti za trofej prvaka.

Ulog je velik, radi se o izravnom plasmanu na malonogometnu Ligu prvaka.

Sve će dvoboje pomno pratiti i mladi izbornik hrvatske reprezentacije, Željko Ostrman, pred kojim je mnogo posla, jer tek treba oformiti novu momčad.

”Očekujem puno dobrih ekipa, dobrih igrača, napetih utakmica i da će se svi do zadnje minute boriti za ulazak u samu završnicu, budući da ove godine imamo prošireni turnir, odnosno trebale bi nastupiti 24 ekipe. Bit će mi stvarno zadovoljstvo pogledati sve utakmice i vidjeti koja je ovogodišnja najbolja malonogometna ekipa u Hrvatskoj”, rekao je Ostrman pa naglasio:

”To je natjecanje u kojem stvarno svatko svakoga može dobiti i u tome je draž socca malog nogometa. Prijašnjih godina su se istakli dečki iz Krapine, Slavonije, Zagreba i Bjelovara. Varaždinci su također bili odlični, a vjerujem da će ove godine i netko iz Dalmacije doći u dobrom sastavu. Teško je unaprijed reći tko bi mogao ući u završnicu. Sve ćemo vidjeti na završnici,” pojasnio je izbornik.

Foto: Vedran Tolić // www.facebook.com/VedranTolicPhotography

Prošle godine pobjednički pehar podigla je momčad MNK Bjelovar, koju Ostrman itekako dobro poznaje, jer je i sam rođeni Bjelovarčanin.

”Vjerujem da će Bjelovar doći u dobrom sastavu i da će pokušati obraniti prošlogodišnji naslov prvaka. Svi znamo da je osvojiti prvenstvo dosta teško, ali obraniti taj naslov i ostati na tronu drugi put za redom, još tri puta teže. Zato dečke iz Bjelovara očekuje vrlo težak i zahtjevan zadatak.”


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Socca Croatia (@soccacroatia)

A nešto malo manje od godinu dana preostalo je do Socca svjetskog prvenstva u malom nogometu u Meksiku, koje će se odigrati na otoku Cozumel, a gdje će otići i naša reprezentacija.

”Imamo dosta vremena za pripreme. Prije svega moramo oformiti ekipu. Nažalost u proteklih godinu dana nismo to mogli zbog koronavirusa te raznih mjera i zabrana što nas je dosta unazadilo. Bilo je teško organizirati okupljanja, tako da ove godine već nakon same završnice krećemo s okupljanjima i pripremnim utakmicama. Probat ćemo složiti jaku reprezentaciju, a vjerujem da ćemo moći od igrača sa završnice Prvenstva Hrvatske stvoriti momčad koja će se moći nositi sa svima i parirati najboljima. Svim najboljim igračima dat ćemo dovoljno prilika i vremena da se nametnu i da izbore svoje mjesto u hrvatskoj reprezentaciji”, zaključio je Ostrman.

Foto: Vedran Tolić // www.facebook.com/VedranTolicPhotography

Prema trenutnoj epidemiološkoj situaciji u državi završnica Prvenstva Hrvatske igrat će se bez prisustva publike, ali organizacijski odbor će i ove godine osigurati livestreaming svih utakmica, a one najzanimljivije bit će prenošene u programu HNTV-a, Hrvatske nogometne televizije.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Socca Croatia (@soccacroatia)

(Foto: Vedran Tolić)

DRUŠTVENE MREŽE NOGOMET