Socca Prvenstvo Hrvatske: Najbolje malonogometne momčadi bore se za titulu i nastup u Ligi prvaka

VVrsar3

Nekoliko dana preostalo je do Socca prvenstva Hrvatske u malom nogometu na zagrebačkom Žitnjaku. Nogometni centar Zlatna lopta će 4. srpnja biti domaćin završnici natjecanja u kojem će snage odmjeriti 12 malonogometnih momčadi iz cijele države, a ona najbolja ostvarit će direktan plasman na Ligu prvaka.

Jedan od klubova koji će zaigrati u Zagrebu je Villa Vrsar. Predstavnici Istre nastup na Ligi prvaka već su iskusili, i to prije dvije godine u Poreču. Oni su osvojili vrlo visoko četvrto mjesto, što je te godine bio najbolji rezultat među hrvatskim predstavnicima.

”Organizacija je stvarno bila vrhunska, a natjecanje vrlo kvalitetno. Kad imaš pravu ‘klapu’ sa sobom onda je sve odlično. Postigli smo tada dobar rezultat, no iskreno mogli smo i bolje. Mislim da će završnica Prvenstva Hrvatske ove godine također biti kvalitetna, pogotovo zato što sam vidio da dolaze neka poznata imena hrvatskog nogometa poput Bojana Vručine. Naša zemlja je općenito poznata po dobrim igračima i jedva čekam da odmjerimo snage s najboljim ekipama u državi. Bilo bi lijepo ponovno okusiti draž igranja na Ligi prvaka”, objasnio je Marin Romić iz vrsarske ekipe koja se mahom sastoji od odličnih igrača:

”Većinom su to domaći momci iz Vrsara, no bit ćemo potpomognuti i s po dva igrača iz Splita i Zagreba. Radi se o bivšim igračima Hajduka, Dinama i Lokomotive koji su prestali profesionalno igrati nogomet i drago mi je da ih imamo u momčadi.”

vrsar2-Romic

Unutar 12 momčadi snage će odmjeriti i predstavnici Varaždinske županije, sastav CB Kapelica Trpači iz Cestice, pobjednici međuopćinske lige Petrijanec – Cestica. Jedna je to od rijetkih liga koja se završila prije pandemije koronavirusa pa organizatori nisu morali razmišljati o pitanju koga poslati na Prvenstvo Hrvatske.

”Ovu završnicu željno iščekujemo još od veljače kada smo postali prvaci lige. Želimo dati sve od sebe i pokušati napraviti što bolji rezultat. Svi dečki su uzbuđeni no budući da nam je ovo premijerni nastup na završnici Prvenstva Hrvatske, nećemo previše prognozirati. Znamo da će konkurencija biti jako velika, a mi ćemo igrati najbolje što znamo i možemo. Jako se veselimo natjecanju”, rekao je Matija Lazar iz CB Kapelica Trpači te nadodao:

”U zadnjih nekoliko mjeseci počeli smo proučavati i gledati utakmice sa svih većih natjecanja Socce. Sve nam se to čini jako zanimljivo. Bila bi nam stvarno velika čast biti najbolja malonogometna momčad u državi i otići na Ligu prvaka. To je ono čemu se nadamo već neko vrijeme”.

LIVESTREAM I HNTV

Naglasimo za kraj, budući da se završnica Prvenstva Hrvatske održava u ponovnom jeku koronavirusa, organizatori će postupati u skladu sa svim propisanim epidemiološkim mjerama. Igračima će se na ulazu mjeriti temperatura, neće biti rukovanja, skupnog slavlja golova, a niti publike.

Met1

No, navijači neće u potpunosti biti uskraćeni za doživljaj praćenja ovog natjecanja. Socca Hrvatska je osigurala livestream svih utakmica grupne faze natjecanja, dok će se završnica moći pratiti u programu Hrvatske nogometne televizije (HNTV).

Tako će svi ljubitelji ove zanimljive inačice malog nogometa barem preko malih ekrana moći uživati u vrhunskim vještinama najboljih momčadi u cijeloj Hrvatskoj.

NOGOMET