Socca Svjetsko prvenstvo prebačeno na atraktivnu lokaciju u Europi

Socca

Proteklog vikenda u Zagrebu je održano treće izdanje Adria Cupa, međunarodnog turnira u malom nogometu koje je okupilo tri reprezentacije: Englesku, Njemačku i Hrvatsku. Nakon dva dana sjajnih i borbenih utakmica, pobjedu na turniru odnijela je vrlo jaka reprezentacija Njemačke, koja je bila osvajač Socca svjetskog prvenstva u malom nogometu 2018. godine. Prigodom održavanja natjecanja u Zagreb je stigao i izvršni direktor ISF-a (Svjetske malonogometne federacije) Tom Nash koji je bio izrazito zadovoljan razinom igre, ali i cjelokupnom organizacijom Adria Cupa.

”Bio je to sjajan turnir i odlična organizacija od strane hrvatskog Saveza. Bilo je odlično vidjeti da se napokon počeo igrati mali nogomet nakon pandemije. Razina igre bila je fantastična. Čestitam Njemačkoj na pobjedi i bit će sjajno opet vidjeti sve te reprezentacije na Socca Svjetskom prvenstvu u malom nogometu”, rekao je Nash te se dotakao Hrvatske, ali i njene reprezentacije:

‘Ovo je moj treći posjet Hrvatskoj, no prvi put sam u Zagrebu. Odlično mi je ovdje. Svi su toliko ljubazni i prijateljski raspoloženi. Hrvatska reprezentacija je zaista dobra. Gledao sam ih mnogo puta do sada i stvarno su odlično posložena momčad. Imaju dosta dobrih igrača i očekujem od njih da daleko doguraju na Svjetskom prvenstvu”.
Poznato je kako je Svjetsko prvenstvo koje se ovoga lipnja trebalo održati u Meksiku zbog sigurnosnih razloga otkazano, a Tom Nash otkrio je i nekoliko detalja oko nove lokacije prvenstva.
”Nalazimo se u jako teškoj situaciji otkako je Meksiko otkazan. Neke reprezentacije već su kupile avionske karte ili našle smještaj u Meksiku što još više otežava otkazivanje.  Za sada smo u pregovorima s nekoliko drugih zemalja oko domaćinstva Svjetskog prvenstva. Mogu reći da će mjesto održavanja biti zasigurno negdje u Europi, a točnu lokaciju najavit ćemo sljedeći tjedan.”

Vjerojatno će se igrati u rujnu u Budimpešti.

U Zagreb je s njemačkom reprezentacijom stigao i Christoph Koechy, direktor marketinga ISF-a i predsjednik njemačkog Saveza koji nije skrivao zadovoljstvo domaćinstvom, ali i igrom svojih sunarodnjaka.

”Jako smo sretni i uzbuđeni. Došli smo ovdje s mišlju da je ovo samo pripremni turnir, ali kada stanete na teren, naravno da želite pobijediti. To je dio igre. Zaista smo jako sretni što smo osvojili ovaj kup. To je dobro za raspoloženje igrača u budućnosti i za pripreme koje nam slijede.  Organizacija turnira bila je odlična, pogotovo TV produkcija koja nam je bila od velike koristi jer su se sve utakmice prenosile i u Njemačkoj. Hvala još jednom Hrvatima na pozivu” , kazao je Koechy.

Hrvatska reprezentacija završila je Adria Cup na drugom mjestu, a treće mjesto osvojila je Engleska. Naše reprezentativce nakon ovoga turnira čekaju daljnje pripreme za Svjetsko prvenstvo, a tko će se naći na užem popisu izbornika Željka Ostrmana, pokazat će vrijeme.

NOGOMET