Šoštarić: Savez mora razmisliti o aktiviranju naših najboljih igračica!

Šoštarić, Foto HRS

Hrvatske rukometašice doživjeli su dva poraza u prva dva kola na Europskom prvenstvu i prije dvoboja protiv jake Nizozemske izbornik Nenad Šoštarić najavio je neke promjene…

“Moj primarni cilj je uvođenje što više mladih i perspektivnih imena u nacionalni sastav. Sigurno je kako im nedostaje utakmica te je u ovome trećem dvoboju na EP, važno dati priliku svima. Znam da je teško iznenaditi prvog u skupini, ali ćemo pokušati. Maksimalno ćemo ući u ovaj dvoboj, igrat ćemo u skladu sa svojim mogućnostima i vjerujem kako ćemo uspjeti jer je ekipa odlična ali su i pokazale kako je grupa ispred pojedinca. Samo ekipnim angažmanom možemo i ubuduće dolaziti do nastupa na velikim natjecanjima”, najavio je izbornik.

Šoštarić je najavio i povratak nekih iskusnijih igračica u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo…

“Nakon ovog Eura, rukometna obitelj, a to je naš Savez, mora razmisliti o aktiviranju naših najboljih imena. S mladim curama je teško ostvariti plasman na veliko natjecanje. Zato ćemo u kvalifikacijama za SP zvati najbolje, zašto? Zato što je plasman i nastup na takvoj smotri preduvjet razvoja i prosperiteta ženskog rukometa. Sada sam potpuno siguran da s nekoliko iskusnijih igračica možemo igrati sa svima. Dapače, biti među onima koji se bore za visoke plasmane”, posebno je naglasio.

Hrvatice protiv Nizozemki igraju u srijedu od 18 sati u francuskom Montbeliardu.

Rezultati by SofaScore

(Foto: HRS)

RUKOMET