Spektakularni doček za srebrne rukometaše: Ova generacija je pokazala nevjerojatno zajedništvo

Hrvatska

Hrvatski rukometaši vratili su se u domovinu nakon osvajanja europskog srebra, a u Zagrebu im je priređen spektakularni doček, na kojem se okupilo desetak tisuća navijača.

Jedan po jedan izlazili su hrvatski rukometaši na pozornicu Trga bana Jelačića, a teško je reći tko je bio pozdravljen većim pljeskom i oduševljenjem – kapetan Domagoj Duvnjak i MVP cijeloga prvenstva, Igor Karačić – član idealne sedmorke natjecanja pa Marin Šego, Zlatko Horvat ili legendarni izbornik Lino Červar., koji nije skrivao emocije.

“sam da sam s velikom ljubavi i strašću vodio ovu našu reprezentaciju. Naravno, zahvalan sam svim generacijama, a posebno ovoj koja je pokazala nevjerojatno zajedništvo. Radujem se jer ovdje vidim puno djece i zato kažem: Roditelji, vodite svoju djecu i pomozite im kada je teško. Djeco, a vas molim, za beskrajnu zahvalnost prema svojim roditeljima, da im znate reći hvala. Nema toga tko nam može uzeti obitelj, ona je kolijevka života. Nama treba zajedništvo koje nemamo, i treba nam svaki dan.“

”Nisam govornik kao Lino i Igor, samo ću reći ova medalja je vaša medalja. Žao mi je što ste se morali nervirati, ali dao Bog da se vi uvijek nervirate, a mi donosimo medalje doma. Nadamo se da ovo nije zadnji doček,“ dodao je kapetan Dule.

Igor Karačić je poručio: “Jedino što mogu reći je da sam ponosan na vas. Hvala u ime cijele reprezentacije. Bili smo tužni nakon poraza u finalu jer vidimo da smo napravili nešto veliko za naš mali hrvatski narod. Dali smo sve od sebe, vi ste nam bili vjetar u leđa. Reprezentacija je svih dvadesetak dana disala kao jedna obitelj, a u finalu su odlučivale sitnice.“

Rukometašima je priređen i veliki doček u Mostaru. Igor Karačić, Marino Marić i Željko Musa su iz Mostara, Marin Šego iz Međugorja, a Matej Hrstić, David Mandić i Josip Šarac iz Ljubuškog.

RUKOMET