Split je spreman, krenule su utakmice: Tko će biti europske sveučilišne prvakinje i prvaci u futsalu?

Gripe Unisport

Grad podno Marjana postao je prava studentska metropola koja će u narednih 10 dana, oživjeti sve dijelove grada Splita. Studentice i studenti sportaši stigli su iz 17 zemalja, gladni novih uspjeha u bojama Sveučilišta za titule najboljih na 13. Europskom sveučilišnom prvenstvu u futsalu.

Ovaj međunarodni sportski događaj inspiracija je brojnim generacijama s neiscrpnim novim idejama koje će obogatiti društveni život i ponudu Splita kao omiljene turističke i akademske
destinacije. Više od 700 akreditiranih sudionika, još jednom će u Splitu uskladiti izvrsnost u sportu s akademskih postignućima. Dvorane domaćini spektakla su Gripe i Poljud, a ulaz je
besplatan.

Poljud Unisport

Kuglice ždrijeba ovog prestižnog natjecanja, odredile su da će hrvatske muške ekipe grupnu fazu igrati u skupinama A, B i C, a prve utakmice igrat će prema rasporedu: Sveučilište Mainz – Sveučilište u Zagrebu (19. srpnja u 13 sati), Veleučilište Bernays – Akademija sigurnosnih znanosti (19. srpnja u 15 sati), Sveučilište u Splitu – Sveučilište Lappeernanta-Lahti (20. srpnja u 17 sati).

Ova fantastična sportska manifestacija nastavak je priče o sveučilišnim natjecanjima u Splitu, ujedno i temelj za sve događaje koje nam donosi budućnost, a među kojima ističemo Europsko sveučilišne igre 2028. godine. No, idemo korak po korak pa je fokus u potpunosti usmjeren na sveučilišne futsalerke i futsalere čije izvedbe s Gripa možete pratiti uživo na YouTube kanalu Unisport TV.

Neka Europsko sveučilišno prvenstvu u Splitu počne!

NOGOMET
Tagged with: ,