Srbić najbolji u kvalifikacijama u Dohi: Finale će opet biti ‘strašno’

Srbić

Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić prvim se mjestom današnjih kvalifikacija plasirao u subotnje finale preče.

U kvalifikacijama svoje najjače discipline bivši svjetski prvak je s ocjenom 14.333 zauzeo prvo mjesto ispred Kazahstanca Karimija (14.300) te Rusa Rostova (14.133). Aktualni svjetski prvak, Nizozemac Epke Zonderland, osvojio četvrto mjesto s osvojenih 14.100 bodova.

“Solidno sam odradio svoju vježbu koju uvijek radim u kvalifikacijama i zadovoljan sam ocjenom koja je na kraju bila dovoljna za prvo mjesto. Fascinantno je da je od prvog do desetog mjesta razlika bila samo tri desetinke, tako da će finale opet biti strašno! Sretan sam da sam opet uspio odraditi svoje. Sada, već klasično, za finale pripremam svoju vježbu početne ocjene 6.2 i idem u borbu za medalje,” optimistično je najavio.

Na preči je danas nastupio i Filip Ude koji se jučer već plasirao u finale konja s hvataljkama. Filip je u današnjim kvalifikacijama zaradio ocjenu 12.033 te natjecanje završio na 28. mjestu.

Ani Đerek malo je nedostajalo za plasman u finale partera. Ana je odlično odradila svoju vježbu, ali je na kraju s ocjenom 12.733 zauzela 12. mjesto.

Ana je nastupila i u kvalifikacijama na gredi, ali je nakon dva pada sa sprave završila na posljednjem mjestu.

Prva finala na rasporedu su u petak kada će na konju s hvataljkama nastupiti naš Filip Ude, dok će Tin Srbić u finalu preče nastupiti u subotu.

OSTALI SPORTOVI