Srbić, Seligman, Nemčanin i Đerek na Svjetskom prvenstvu u lovu na medalje i Tokio: Dolazimo potpuno spremni!

HGS

Njemački Stuttgart će od 4. do 13. listopada biti najboljim gimnastičarkama i gimnastičarima svijeta, koji će se boriti za medalje, ali i plasman na Olimpijske igre u Tokiju iduće godine.

Hrvatsku će predstavljati Tin Srbić, Robert Seligman i Mauro Nemčanin te gimnastičarka Ana Đerek.

Na posljednjem Svjetskom kupu uoči prvenstva, onom u portugalskom Guimaraesu, Ana Đerek osvojile je dvije medalje – srebro na gredi te broncu na parteru, koja joj je ujedno donijela i titulu ukupne pobjednice partera ovogodišnjih Challenge kupova. Bila je to i više no odlična uvertira u ono što bi nam Ana mogla prirediti u Stuttgartu.

“Drago mi je što imam priliku nastupati na svom četvrtom Svjetskom prvenstvu i još pogotovo jer se osjećam potpuno spremno. Sve pripreme i natjecanja odradili smo prema planu i na Svjetskom ću prvenstvu dati sve od sebe da svoj višebojski program odradim bez velikih grešaka.”

Muški dio hrvatske reprezentacije predvodi Tin Srbić, zlatni iz 2017. godine te četvrti s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva, kao i aktualni viceprvak Europe.

Tin je u iznimnoj formi što je potvrdio i zlatom na nedavno održanom Svjetskom kupu u Parizu.

“Cijelo ljeto sam trenirao vjerojatno najnapornije i najbolje ikad, u odličnoj sam formi i samo se želim smiriti i dati sve od sebe u kvalifikacijama. Svjestan sam da ako napravim svoje onako kako znam, to će biti dovoljno za finale, što mi je i cilj. Znam da sam napravio apsolutno sve što sam mogao da se pripremim najbolje što mogu, a sad kako bude…

“Vjerujem u sebe i s takvim stavom idem na Svjetsko prvenstvo.“

Uz Tina, tu je još i srebrni s Europskog prvenstva u Glasgowu održanog prošle godine, iskusni Robert Seligman, koji iza sebe ima već velik broj finala, što na svjetskim, što na europskim smotrama najboljih.

“Stvarno, uistinu odlazim tamo potpuno, potpuno spreman, u maksimalnoj formi. Proteklih mjesec dana je prošlo sjajno. Iz tjedna u tjedan podizao sam formu, i ovaj sam tjedan ušao u formu baš kakvu sam htio. Sve je maksimalno spremno, sada će trebati samo malo sportske sreće, da ne bude nekakvog peha i vjerujem da moj prvi i osnovni cilj, plasman u finale, što bi mi 90 posto osiguralo Olimpijske igre, ću i ostvariti, a onda ući u borbu za medalje i daj Bože, kao prošle godine na Europskom prvenstvu u Glasgowu, da se uspijem i ovdje popeti na postolje! To bi bila apsolutna kruna moje karijere,” poručio je Seligman.

Kao treći član muške postave u Stuttgart je otputovao mladi 19-godišnji Osječanin Mauro Nemčanin, kojemu će ovo prvenstvo biti prvo veliko seniorsko natjecanje.

“Ovakva prilika se ne dobiva često i ponosan sam samim time što imam čast pojaviti se tamo i biti dio takvog natjecanja, te predstavljati svoju državu. Cilj na prvenstvu je odvježbati vježbu u potpunosti, čisto i bez pada. A za rezultat stvarno ne mogu znati, niti predvidjeti, jer ipak je to gimnastika. Jedne godine određena ocjena bude npr. osmo mjesto, a druge godine ista ta ocjena bude za 30. poziciju.”

Natjecanje za naše gimnastičare započinje u subotu, 5. listopada kada će u kvalifikacijama nastupiti Ana Đerek, dok će gimnastičari na svoja borilišta izaći u ponedjeljak.

OSTALI SPORTOVI