Stepančić s istekom vremena zabio za šesto slavlje, Ašanin junak iz ‘drugog plana': Odmorili smo glavne igrače, sad su na redu Španjolci

Mamić, HRS

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je u šestom nastupu i šestu pobjedu na Europskom prvenstvu. Slavlje protiv Češke 22:21 ostvareno je u posljednjim sekundama pogotkom Luke Stepančića.

Dvoboj lišen prave rezultatske važnosti poslužio je izborniku Červaru da odmori udarne snage, a da priliku dobiju oni iz drugog plana, poput Mamića, Matanovića, Šarca, Hrstića, Brozovića i Ašanina, koji je bio i jedan od junaka ovog slavlja.

U izjednačenom okršaju odluka je pala u završnici, kad je Ašanin zaustavio nekoliko zicera protivničkih igrača, a Stepančić smireno realizirao za novu pobjedu.

Marko Mamić je s pet golova bio najbolji strijelac, dok je Ašanin na kraju imao devet obrana.

“Bilo je teško, ipak si debitant tu. Danas mi je izbornik dao prve minute da se odmori Šego, da se odmore glavni igrači i nadam se da sam se pokazao u najboljem svjetlu. Igrali smo 5-1, 6-0, suigrači su se borili sa mnom do samog kraja i zaslužili smo pobjedu na kraju,” istaknuo je nominalno drugi hrvatski vratar.

“Odličan je osjećaj, pogotovo što smo dobili ovakvu priliku jer smo inače ulazili s klupe. Ponosan sam na ove momke, borili smo se od prve do zadnje minute jedan za drugoga. Uspjeli smo odmoriti naše udarne snage osim Stepančića, i eto, on je pogodio za pobjedu. Idemo dalje protiv Španjolaca po pobjedu,” dodao je Josip Šarac.

Posljednju utakmicu u Beču Hrvatska igra u srijedu od 16 sati protiv Španjolske, što će biti izravni dvoboj za prvo mjesto u skupini i sasvim izgledno izbjegavanje Norvežana u polufinalu.

HRVATSKA: M. Šego -, M. Ašanin 9+1/31, M. Marić 3/3, D. Duvnjak 1/1, M. Hrstić 2/7, L. Stepančić 3/6, Z. Horvat- , J. Šarac 2/4, I. Karačić -, Ž. Musa -, M. Mamić 5/10, L. Cindrić -, I. Brozović 1/2, V. Matanović 2/4, D. Mandić 3/4, M. Šipić -, izbornik: Lino Červar

Rezultati by SofaScore

RUKOMET