Štrlek: ozbiljno ćemo shvatiti naš posao; Ivić: Novo poglavlje je ispred mene

Štrlek

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila se u Zagrebu na početku kratkih priprema za preostala dva kvalifikacijska susreta za EURO 2020. godine, protiv Švicarske i Belgije.

Reprezentacija će se u Zagrebu pripremati do utorka, kada će krenuti u švicarski Zug.

“Švicarska je prije svega jaka na domaćem terenu, vidim da su veliki optimisti da bi mogli dobiti ovu utakmicu. Međutim, zna se da smo mi osigurali plasman, ali nije nam svejedno kako ćemo završiti, hoćemo li biti drugi ili prvi jer tu postoje i prednosti u ždrijebu. Pokušat ćemo napraviti sve da im se suprotstavimo i naravno, da ostvarimo pozitivan rezultat,” najavio je izbornik Lino Červar.

Susret protiv Švicarske igra se u srijedu s početkom u 18.15 sati. Posljednji susret kvalifikacija reprezentacija igra protiv Belgije u Poreču, u nedjelju u 18 sati.

Manuel Štrlek igrao je u dresu Veszprema prije nekoliko dana finale Lige prvaka, koje su osvojili Igor Karačić i Ivan Čupić sa skopskim Vardarom.

“Znamo kakav je raspored, uvijek je reprezentativni tjedan na kraju sezone. Znamo da moramo dobiti barem jednu utakmicu, odnosno prvu sa Švicarskom da budemo prvi u grupi i da budemo nositelji tako da sam siguran da ćemo ozbiljno shvatiti naš posao u ovim kvalifikacijama. Vidjeli smo da ni jedna ni druga utakmica nisu bile lagane. Sa Švicarcima smo se dosta mučili, bilo je neizvjesno do samog kraja. Isto tako u Belgiji, odvojili smo se mi na početku, ali nisu se ni oni predali, probali su ostati u utakmici do kraja. Uvjeren sam da imamo kvalitetu i da ćemo dobro odigrati, s dobrom obranom i sa što više lakih golova pokušati pobijediti.”

U ponedjeljak će se priključiti igrači njemačke Bundeslige po završetku klupskih obaveza.

Filip Ivić se u Kölnu oprostio od poljskog Kielcea: “Po meni je ovo bila dobra sezona. Osvojili smo Kup, Prvenstvo, završili na Final 4. Bio sam u Kielceu tri godine i bilo je i uspona i padova, dobrih i loših trenutaka. Imao sam priliku igrati s vrhunskim igračima, najjaču ligu, Ligu prvaka. Novo poglavlje je ispred mene, nadam se da će u Njemačkoj biti sve kako treba, najvažnije je da sam zdrav i da branim. Za reprezentaciju je uvijek čast igrati, tako da se veselim i ovim kvalifikacijama. Očekuju nas dvije teške utakmice, pogotovo u Švicarskoj, jer se njihova reprezentacija pokazala kao jako neugodan protivnik i mislim da se treba dobro pripremiti za tu utakmicu. Pobjedom ćemo osigurati prvo mjesto u grupi i to je naš cilj u kvalifikacijama. Mislim da imamo puno kvalitetnih igrača koji igraju u vrhunskim klubovima. Moramo se koncentrirati, dobro pripremiti za utakmicu, dati svoj maksimum i na kraju pobijediti.”

Marin Šipić na kraju je ove sezone iz Nexea prešao u redove PPD Zagreba: “Jako sam zadovoljan sa sezonom i nadam se da će i buduće biti takve. Za reprezentaciju mora biti snage. Treniraš, živiš da igraš za reprezentaciju tako da ćemo svi dati zadnje atome snage i sve najbolje od sebe da odradimo ove zadnje dvije utakmice što bolje. Mislim da ako uđemo dovoljno ozbiljno i ako ih ne podcijenimo, onda ne bi trebalo biti problema. Ako odradimo sve kao što ćemo se dogovoriti na treninzima, onda ćemo pobijediti i konačno osigurati prvo mjesto.”

RUKOMET