Svaka čast navijačima, bio je gušt igrati!

Hrvatska, Foto FIBA

Hrvatska košarkaška reprezentacija poražena je od Španjolske u četvrtom kolu EuroBasketa te će u osminu finala s druge pozicije u svojoj skupini. Protivnik će nam u Istanbulu vjerojatno biti domaćin Turska ili Rusija.

“Iako smo izgubili, ne bih rekao da smo se prestrašili. Bio je takav dan kad su oni na kraju pogodili penale, mi smo promašili dvije, tri trice. Bolje da smo sada izgubili, nego u osmini finala. Otvorili smo dobro utakmicu. Ja sam znao da će ovo biti lakša utakmica za nas, nego ove prve dvije, tri. Na kraju je nažalost ispalo tako. Izgubili smo za te dvije, tri lopte, ali smo pokazali da smo tu. U Istanbulu će isto biti ovakvih utakmica i onda moramo doći do toga da ta jedna lopta koja će prevagnuti bude na našoj strani,” poručio je Kruno Simon i dodao:

“Dokazali smo da im nije ugodno igrati s nama. Vidjelo se da imaju respekt prema nama i da je utakmica vrlo lako mogla otići i na našu stranu.“

Igrači su čuli podršku naših navijača s tribina dvorane u rumunjskom Cluju: “Stvarno mogu reći da sam uživao igrati! Iako nije lako doći u ovaj Cluj, ja bih im čestitao da su ovdje i ja se nadam da će nas u ovakvom broju, ako ne i u većem podržati i u ovoj nokaut fazi. Ali stvarno, svaka im čast! Skidam im kapu, stvarno je gušt igrati, ali i veći žal što smo izgubili. Nisam očekivao toliko navijača. Znate da dosad ta podrška na prvenstvima nije bila u velikom broju, ali super, mi igrači smo stvarno oduševljeni. To nam daje još jedan poticaj i da probamo napraviti taj korak više.“

Utakmica s Češkom nema Hrvatskoj rezultatski značaj…

“Bit će teška utakmica kao ove prve dvije, jer praktički se sve zna. No, treba i njih dobiti. Hvala Bogu da imamo jedan dan slobodno da se možemo odmoriti. Imali smo dvije najzahtjevnije utakmice u ova dva dana, ali poznavajući naš mentalitet, bit će nam lakše u osmini finala, nego protiv Češke,” zaključio je Simon. (Foto: FIBA)

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

KOŠARKA