Svečano otvorena veslačka regata ‘Sveti Duje': Nikad jača konkurencija na Spinutu, u nedjelju na Rivi utrka legendi Oxforda, Cambridgea i Splita

AM_OpeningCeremonyRSD2024-110

U čarobnom ambijentu Galerije Meštrović, koja je poprimila obrise veslačke pozornice, u petak navečer održano je svečano otvaranje 22. Međunarodne veslačke regate ‘Sveti Duje’.

Poznatim uzvanicima i brojnim prijateljima regate obratili su se proslavljeni olimpijac Luka Grubor, predsjednik Hrvatskog veslačkog kluba Gusar Ivica Botica, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Haris Pavletić, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta, gospodin Tomislav Družak, dogradonačelnik grada Splita Antonio Kuzmanić, prorektor Sveučilišta u Splitu Nikola Koceić-Bilan, a Regatu je otvorio barba Jure Gamulin, začetnik ove manifestacije.

Podsjećamo, sportski program započinje u subotu, a nikad jača konkurencija zaveslat će spinutskom trakom. Od 11.30 sati veslat će sveučilišni osmerci, predvođenim originalnim sastavima Oxforda i Cambridgea s ovogodišnjeg Boat Racea te još 20 jakih posada.

U nedjelju od 11.30 sati centralna će pozornica biti Riva, kada će snage odmjeriti Legende Oxforda, Cambridgea i Splita.

Meetup “Lessons from the boat” Matthewom Hollandom, kreće od 10 sati u Trofejnoj sali HVK Gusar na Spinutu.

 

(Foto: Ante Mandić)

AKTUALNO