Šveđani ponovno ‘razbili’ Hrvatsku: Nismo na njihovoj taktičkoj i tehničkoj razini, to nas mora zabrinuti!

HRS

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je težak poraz u prvoj prijateljskoj utakmici kod Švedske. Aktualni europski viceprvaci slavili su u sjajnoj atmosferi pred četiri tisuće navijača s uvjerljivih 32:25 te su dokazali kako je pred našom nacionalnom izabranom vrstom dalek put povratka među svjetsku rukometnu elitu.

Bez ‘ozlijeđenog’ Duvnjaka te Vorija, Alilovića, Kopljara, Gojuna, Čupića i ostalih koji su se oprostili od reprezentacije, Červaru neće biti lako posložiti kockice naše igre.

Obrana je bila propusna i Šveđani su prelako dolazili do prilika za postizanje golova, što su većim dijelom utakmice dobro i koristili. Povratnik Marin Šego među vratnicama jedan je od rijetkih koji je zadovoljio ovaj test, baš kao i pivot Krešo Kozina, koji je s pet golova potvrdio kako je trebao biti dio naše selekcije na proteklom Euru.

Švedska je u nastavku imala i deset golova prednosti i sve je podsjećalo na onu utakmicu u Splitu kad su nas deklasirali i u konačnici tim rezultatom vjerojatno i eliminirali iz borbe za medalje u Zagrebu.

Kozina s pet i Mihić sa četiri pogotka bili su najefikasniji. Kapetan Horvat precizan je bio tri puta, Štrlek, Mamić i Pavlović zabili su po dva puta, a Marić, Stepančić, Božić Pavletić, Cindrić, Brozović, Jaganjac i Vranković po jednom su se upisali u listu strijelaca. Mandalinić je uz naše vratare, Šegu i Šunjića, ostao bez napadačkog učinka.

“Ova utakmica nam je dobro došla prije svega da vidimo naše nedostatke. Mislim da zaostajemo puno za njima i moramo toga biti svjesni, ne zaluđivati se i biti realni. Trebamo puno raditi da bismo bolje igrali. Ovi mladi koji su igrali nisu opravdali, osim Kozine i Šege svi su ostali dužnici. Ono što nas mora zabrinuti da nismo taktički ni tehnički još na razini. Prema toma, nama preostaje samo puno rada i iz toga moramo izvući pouku,” naglasio je izbornik Červar.

Novi pripremni susret ovih ekipa na rasporedu je u subotu u Norrköpingu od 16 sati.

RUKOMET