Svjetski prvak i rekorder Branimir Budetić neće braniti zlato: Ristoski, Talić, Šandor, Sloup i Katanušić hrvatski aduti u Londonu

HPO, Radionica za novinare, Branimir Budetić

Svjetsko prvenstvo u atletici za osobe s invaliditetom održat će se u Londonu na Olimpijskom stadionu od 14. do 23. srpnja.

Hrvatsku će predstavljati ukupno 13 atletičarki i atletičara, a naša reprezentacija na put odlazi 12. srpnja

U Londonu će našu Hrvatsku predvoditi osvajači medalja na prošlom Svjetskom prvenstvu održanom u Dohi, kao i na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru – Mikela Ristoski, Zoran Talić i Velimir Šandor. Dobre rezultate možemo očekivati i od naših ostalih reprezentativaca, ponajviše od svjetskog rekordera Matije Sloupa te Ivana Katanušića.

Nažalost, zbog ozljede ramena zbog koje će sasvim sigurno do jeseni izbivati s atletskih borilišta Branimir Budetić neće putovati u London u obranu svojeg zlata kojeg je u Dohi osvojio uz rušenje svjetskog rekorda.

Na Svjetskom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom bit će podijeljeno ukupno 213 kompleta medalja za koje će se boriti više od 1300 sportaša tijekom deseta dana natjecanja.

Na prošlom Svjetskom prvenstvu Hrvatska atletska reprezentacija ostvarila je odličan uspjeh, osvojivši ukupno pet medalja.

Svaki dan moći ćete na službenim YouTube stranicama pratiti prijenos uživo natjecanja putem livestreama…

PARAOLIMPIJCI