Tena Lukas prvu pobjedu sezone posvetila nedavno preminuloj baki

Bol

Glavna priča drugog dana WTA 125k turnira u Bolu je – Lukas. Ali ne Feliks, direktor je sve sa smiješkom promatrao s tribina, ali na Centralnom terenu Bluesun teniskog centra u glavnoj je ulozi bila njegova sestra Tena.

Malo je tko očekivao da će proći izrazito dobru Španjolku moldavskih korijena Alionu Bolsovu, no protiv sedme nositeljice Tena je igrala briljantno te se plasirala u drugo kolo pobijedivši 6:4, 6:2.

Rezultatski uvjerljivo, glatko, ali malo je i Tena “zatitrala” kod vodstva 3:0 u drugom setu…

“Iskreno, bilo mi je jako teško igrati nakon deset poraza. Ali evo, odigrala sam doista jako dobro i stigla konačno do prve pobjede u sezoni. Istina je da samo kod vodstva 3:0 u drugom setu počela razmišljati u stilu ‘ajme, što ako pobijedim’, ali osjećala sam se dobro i stigla do te toliko željene prve pobjede u sezoni“, rekla je Tena.

Ovaj trijumf posvetila je jednoj dragoj osobi.
“Prije tjedan dana umrla mi je baka, ova je pobjeda za nju“, kazala je Tena spustivši pogled prema dolje, dok su se oči punile suzama, a grlo stezalo.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Tena Lukas (@tenalukas)

Tena je u drugom kolu poražena od Rumunjke Irine Bare sa 6:3 i 6:0.

U drugo je kolo prošla i Tereza Mrdeža koja je sa 6:1, 6:2 bila bolja od osme nositeljice, Mađarice Timee Baboš.

“Rekla sam da će ovo biti moja sezona i toga se držim. Igram jako dobro ove sezone, neki mi je osnovni cilj da uđem u 200, vjerujem da vrijedim toliko“, rekla je Mrdeža.

Zadovoljna je jako odrađenim poslom u prvom kolu.

“Prvi meč na Centralnom terenu, drukčiji uvjeti, bilo se bitno prilagoditi. Ovdje mi je baš lijepo igrati, obožavam ovo podneblje, super mi je organizacijski i svaka čast Feliksu kako je odradio ovaj turnir u ovim okolnostima“, zaključila je Mrdeža, koja je u drugom kolu poražena od Slovakinje Kristine Kučove u tri seta – 3:6, 6:4, 6:3,

Jana Fett je zaustavljena na prvoj prepreci, bolja od nje je sa 6:3, 6:3 bila peta nositeljica, Talijanka Sara Errani.

TENIS