Tijana Korent u jakoj konkurenciji izborila finale Svjetskog kupa u Bakuu: Ovo je za mene bilo neočekivano!

Tijana Tkalčec

Tijana Korent plasirala se u subotnje finale preskoka na Svjetskom kupu u Bakuu! Hrvatska reprezentativka za oba skoka dobila je ocjenu 13,300 bodova i kao osma izborila borbu za medalje. Drugi hrvatski predstavnik prvog kvalifikacijskog dana u Bakuu, Aurel Benović, zauzeo je 16. mjesto među 38 vježbača na parteru (13,600 bodova).

“Iskreno, za mene je ovo bilo neočekivano,” iskrano je priznala je Tijana, donedavno Tkalčec, pa dodala:

“Neočekivano zato što je ovaj turnir kvalifikacijski za Olimpijske igre u Tokiju, došlo je niz najboljih svjetskih preskokašica, izrazito jaka je konkurencija. S druge strane, meni je ovo bilo natjecanje nakon rujna prošle godine, dosta veliki period sam bila bez natjecanja. Ali, moguće je da sam ja odradila dobar posao zato što nisam imala pritisak kvalifikacija, djevojkama koje se bore za Tokio je sigurno bilo teže. Nisam radila svoje najteže skokove, nisam riskirala kao mnoge druge cure, jer meni ovo natjecanje ne igra bitnu ulogu, osim što mi je jedna od kontrola za Europsko prvenstvo u Parizu. Doduše, pitanje je hoće li se ono uopće i održati s obzirom na cijelu situaciju s koronavirusom.”

Osjeti li se panika oko koronavirusa i na Svjetskom kupu u Bakuu?

“Ne primjećujem među vježbačima i trenerima da je nešto drukčije nego inače. Nema panike, osim što vidite da svi svako malo dezinficiraju ruke, mjere nam temperaturu pri ulascima u dvoranu… Mi smo svi ovdje došli svjesni rizika, zato trebamo mirno odraditi natjecanje do kraja i sretno se vratiti doma,” poželjela je Tijana.

I Vladimir Mađarević, vođa hrvatske delegacije u Bakuu i trener Aurela Benovića poželio je ‘što prije vratiti se u Hrvatsku’.

“Zaoštrava se cijela situacija, organizatori su otkazali završni banket na natjecanju, planirano razgledavanje grada, sva okupljanja osim ona nužna na treninzima i na natjecanju. Na ulazu u arenu prolazimo kroz skenere koji mjere temperaturu i svi koji imaju više od 37,2 odlaze u posebne prostorije na dodatna provjeravanja. Brazilke su bile zadržane na neko vrijeme, ali nakon dodatnih pretraga su puštene. Pratimo da se zatvaraju granice, a mi se samo nadamo da ćemo uspjeti u ponedjeljak vratiti se u Hrvatsku.”

Prokomentirao je Mađarević i nastup Aurela Benovića.

“Napravio je dvije pogreške, na predzadnjoj i zadnjoj dijagonali. Nije pao, ali je imao velike iskorake. Sa startnom ocjenom od 6,1 bio je konkurentan za finale, iako je ovo jedno od najtežih natjecanja. Ipak su ovo kvalifikacije za OI, došli su svi najjači. Međutim, Aurel još od prošle godine ima problem s nogom, sa skočnim zglobom zbog kojega mora dosta odmarati i stoga ne može uloviti pravi kontinuitet. Na ta zadnja dva skoka vidjelo se da mu fali djelić kondicijske pripreme koju mu taj zglob ne dozvoljava realizirati. Ali, on je jedan od najmlađih ovdje, vrijeme je pred njim, ima veliku želju, borac je, samo da saniramo taj zglob koji nas limitira,” poručio je Mađarević.

U petak, drugog kvalifikacijskog dana, u lovu na finale konja s hvataljkama bit će Filip Ude, koji je i dalje u mogućnosti kvalificirati se na Olimpijske igre u Tokiju, te Ana Đerek koja će nastupiti na gredi i parteru.

OSTALI SPORTOVI