Torcida bakljama i skandiranjem zatvorila sjever Poljuda i ‘olakšala’ Hajduk za 150 tisuća kuna

Poljud, Torcida

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama po prijavama službenih osoba s utakmica 17. kola HT Prve lige.

Na utakmici Hajduk-Rijeka od strane pripadnika navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini stadiona počevši od 16. minute utakmice evidentirano je paljenje pirotehničkih naprava (posebno u periodima od 26.- 31. te 61.- 65. minute) pri čemu je zapaljeno sveukupno 96 baklji, 6 topovskih udara, 10 bljeskalica i 3 dimne kutije. Ukupno je 28 baklji ubačeno u ograđeni dio igrališta na atletsku stazu, a zbog stvorene dimne zavjese sudac je u 65. minuti morao prekinuti igru u trajanju od dvije i pol minute. U završnim minutama utakmice u sudačkoj nadoknadi vremena na sjevernoj tribini stadiona evidentirano je neprimjereno skandiranje. Zbog prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS-a i učestalog ponavljanja istih na prvenstvenim utakmicama u tekućem prvenstvu HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem prve sljedeće prvenstvene ili kup utakmice (nakon konačnosti odluke) bez prisutnosti gledatelja na sjevernoj tribini Gradskog stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 150.000 kuna.

NK Istra 1961 mora platiti kaznu od 6.000 kuna jer su na utakmici Istra 1961-Dinamo pripadnici domaće navijačke skupine Demoni na sjevernoj tribini stadiona u 29. minuti utakmice zapalili četiri baklje.

HNK Hajduk mora platiti i kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja kažnjivog po članku 54. DP HNS-a (5 žutih kartona).

NOGOMET